Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria DEMOLEAZĂ mai multe gherete stradale și terase. Patronii au datorii mari la buget

Direcția Fiscală a Primăriei a contabilizat firmele care dețin terase sau gherete în oraș și nu și-au plătit taxele pentru ocuparea domeniului public, astfel că a transmis somații înainte sa treacă la demolări.

Primăria DEMOLEAZĂ mai multe gherete stradale și terase. Patronii au datorii mari la buget
Comentează 0

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, 12 gherete stradale și nouă terase ar urma să fie desființate în următoarele 30 de zile.

Gheretele sunt localizate pe bulevardul Revoluției (două), Andrei Mureșanu, Condurașilor, Liviu Rebreanu, Rodnei, Aurel Vlaicu (două), Obedenaru, Cocorilor, în Piața Gării și în zona UTA. Unele dintre firme sunt chiar în insolvență sau au falimentat, dar mai ocupă domeniul public.

În cazul celor nouă terase, care au datorii la buget cuprinse între 4.300 de lei și 26.000 de lei, acestea sunt situate în zone intens circulate, respectiv pe bulevardul Revoluției și în Vlaicu.

Surse din cadrul administrației locale afirmă că nu este primul an în care patronii de terase și gherete rămân cu datorii la buget. Mulți patroni își înființează în fiecare an altă firmă pentru a ocupa domeniul public, plătind doar un avans Primăriei, iar ulterior preferă să închidă firma decât să plătească și diferența.

Municipalitatea intenționează ca de anul viitor să încurajeze deschiderea de terase pe strada pietonală Mețianu, unde taxele pentru ocuparea domeniului public cu acest scop ar urma să fie reduse considerabil.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite