Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explicații de la primar: de ce nu se poate oferi gratuitate pe ștrand

Visul multor arădeni de a intra din nou gratuit pe ștrand seara, în zona comercială, nu se va împlini. Reprezentanții municipalității spun că aceasta este doar o temă de campanie electorală, pentru că nu este posibilă aplicarea unei astfel de măsuri.

Explicații de la primar: de ce nu se poate oferi gratuitate pe ștrand
Comentează 16

Primarul Gheorghe Falcă a fost întrebat, marți, de ARQ, într-o conferință de presă, despre posibilitatea revitalizării zonei comerciale a ștrandului prin eliminarea taxei de intrare seara, cum se întâmpla cu mulți ani în urmă, când ștrandul era un punct de atracție în vestul țării datorită cluburilor numeroase, mereu pline.

Primarul a explicat că o astfel de măsură nu se mai poate aplica, pentru că nu ar fi acceptată de Curtea de Conturi. Conform edilului, taxa de intrare ar fi plătită oricum, dar de municipalitate, pentru fiecare persoană care intră în incinta ștrandului, ceea ce ar însemna o formă de subvenționare.

”Sunt doar discuții electorale, a mai fost lansat acest subiect. Vorbim de o zonă de agrement, Curtea de Conturi nu ne permite să nu aplicăm taxe pentru acest serviciu”, a spus primarul.

El a precizat că nici terenul zonei comerciale nu poate fi separat în documente de ștrand și introdus în domeniul public, pentru că o astfel de decizie nu i-ar favoriza deloc pe proprietarii de terase și cluburi. Măsura ar impune recalcularea concesiunilor, care, spune primarul, sunt foarte mici ca valoare în acest moment.

Concesionarii ar plăti într-un an la municipalitate cât plătesc în 12 zile proprietarii de terase în centrul Aradului. Cam la acest nivel ar urma să fie crescute taxele și în zona comercială, dacă ar fi separată de ștrand.

”Nu poți cumpăra o proprietate în anumite condiții, dar apoi să activezi în altfel de condiții”, a spus primarul.

Reprezentanții municipalității mai arată că în următorii ani Cetatea Aradului va fi redată circuitului civil, iar acolo ar urma să se mute cluburile, restaurantele și alte facilități pentru petrecerea timpului liber, astfel că ”Neptun” va rămâne doar ștrand.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite