Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria anunță investiții de 50 de milioane de euro în cartierele de blocuri

Primăria anunță investiții de 50 de milioane de euro în cartierele de blocuri
Comentează 3

Primăria va angaja lucrări de regenerare urbană în toate cartierele de blocuri din oraș, investiții estimate la 50 de milioane de euro, în următorii ani.

Primarul Gheorghe Falcă a prezentat, la fața locului, lucrările executate în perimetrul străzilor Caransebes-Gogol–Zimbrului, din Aradul Nou. 

Conform edilului, Consiliul Local a aprobat aceste investiții încă de anul trecut, ca o nouă etapă în programele de dezvoltare a orașului.

Pentru toate cartierele, lucrările principale care sunt avute în vedere se referă la reamenajarea si modenizarea căilor de acces, alei auto și pietonale, realizarea de parcări, amenajarea de spații verzi și locuri de joacă, modernizarea iluminatului public și a canalizării pluviale. 

Finanțarea proiectelor se va realiza atât cu bani din bugetul local, cât și cu fonduri europene. 

Falcă a apreciat că un factor important în schimbarea imaginii cartierelor de blocuri, și implicit a calității mediului de viață al locuitorilor, este reabilitarea termică, pentru care există finanțare europeană și locală. Mai multe blocuri au fost deja izolate termic, dar asociațiile își pot depune în continuare dosarele pentru a obține fonduri.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite