Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria a pus la bătaie un milion de euro pentru proiectele arădenilor. A început votul

Reprezentanții Primăriei au anunțat că a început votul pentru desemnarea proiectelor care vor fi desemnate câștigătoare în cadrul programului de bugetare participativă.

Primăria a pus la bătaie un milion de euro pentru proiectele arădenilor. A început votul
Comentează 1

Câteva dintre proiectele declarate eligibile au fost prezentate, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de primarul Gheorghe Falcă, viceprimarul Călin Bibarț și inițiatori. „După cum știți, în ultimii ani Primăria a obținut premii pentru transparență și pentru prezentarea publică a proiectelor pe care le-a avut. De altfel, în ultimii zece ani am obținut șase locfuri întâi în ceea ce privește transparența. De data aceasta am trecut și la bugetare participativă”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Municipalitatea a alocat astfel aproximativ un milion de euro, bani care vor fi alocați proiectelor depuse de arădeni până pe 29 martie și declarate eligibile de o comisie. „La sfârșitul perioadei de vot, ne vom asuma proiectele, vom intra cu ele în Consiliul Local și va urma implementarea lor. De altfel, ne gândim deja la proiectele aferente anului bugetar 2020 ”, a mai spus primarul.

14 din 32

Trebuie spus că între 19 decembrie și 29 martie au fost depuse la Primărie 32 de proiecte, dintre care 14 au fost declarate eligibile. Cu excepţia unuia singur, care a fost depus la Camera 5 din Palatal Cenad, toate celelalte au fost depuse pe platforma http://bugetareparticipativa.primariaarad.ro/. Cele mai multe au fost depuse la secţiunile „Infrastructură culturală şi educaţională. Tema: Artă neconvenţională” - 10, „ Amenajare spații de recreere. Tema: Amenajare skate parc” – șase ; la secţiunea „Digitalizare” - șase şi la secțiunea „Amenajare parc destinat sportului şi mişcării în aer liber (aparate de fitness în aer liber)“ - patru. În ceea ce privește proiectele declarate eligibile, șase au fost la secțiunea „Amenajare skate park”; patru  la secţiunea „Amenajare parc sportiv”, trei la secţiunea „Digitalizare” și unul la secțiunea „Artă neconvenţională”

Acestea mai au însă de trecut un hop, votul arădenilor. Cei care doresc să susțină unul dintre proiectele intrate în finală o pot face accesând site-ul Primăriei, www.primariaarad.ro, secțiunea Bugetare participativă. „Fiecare persoană poate vota pentru oricare dintre proiectele eligibile care apar pe platforma on-line și de asemenea pentru oricâte categorii dorește, cu mențiunea că are la dispoziție un singur vot pe zi / categorie. Perioada de vot se încheie în 31 mai 2019”, a ținut să precizeze Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.  

Ce proiecte obțin finanțarea

După terminarea votului, se va face o ierarhizare a proiectelelor în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute. Vor fi finanţate proiectele care îndeplinesc condiţiile regulamentului, în ordinea stabilită în urma votului, până la epuizarea bugetului alocat pentru fiecare domeniu în parte, iar rezultatele finale vor fi afișate pe platformă pe 1 iunie. „Trebuie făcută însă o precizare. După terminarea votului și până se va ântâmpla ceva concret trebuie să treacă o bucată de timp, din cauză că trebuie îndeplinite procedurile legale”, a încheiat viceprimarul Călin Bibarț.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite