Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele unei asociații din Germania, în vizită la SCJU Arad!

Președintele unei asociații din Germania, în vizită la SCJU Arad!
Comentează 0

Președintele unei asociații din Germania, în vizită la SCJU Arad!

Președintele Asociaţiei Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann a vizitat  Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Vizita vine după mai mulți ani de colaborare dintre instituția medicală arădeană și asociația din Germania, colaborare ce constă într-o serie de donații pentru secțiile spitalului.

De-a lungul anilor, asociația din Germania a trimis la Arad șapte transporturi de mobilier medical, iar ultimele trei - paturi pentru copii și pentru adulți – au ajuns anul acesta. 

Președintele Asociaţiei Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann a vizitat, însoțit de manageul SCJU Arad, Ec. Carmen Lucuța secțiile de copii, Pediatrie I și II respectiv compartimentul Boli Infecțioase Copii. Acesta a avut ocazia să vadă unde au fost direcționate paturile donate dar a discutat și cu personalul medical despre necesitățile actuale – ”Am vizitat mai multe secții din cadrul spitalului pentru a avea o idee despre lucrurile necesare aici. Colaborez cu spitalul și cu Asociația ”Înțelege Autismul” de mai mulți ani de zile și am încercat să trimit spre Arad lucruri pe care noi le avem și care vă sunt folositoare. Din păcate noi nu putem sprijini spitalul decât cu partea materială – echipamente și obiecte de mobilier medical”, a declarat prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann.

Carmen Lucuța, managerul interimar al SCJU Arad le-a vorbit oaspeților despre sistemul medical din România cât și despre necesitățile pe care spitalul din Arad le are, în prezent.”Salutăm vizita prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann, la spitalul nostru și îi suntem recunoscători pentru interesul acordat. I-am arătat astăzi unde au ajuns paturile trimise anul acesta, dar i-am prezentat și care sunt necesitățile secțiilor de copii din cadrul spitalului. Domnul profesor ne-a promis că ne va ajuta și pe viitor cu tot ceea ce îi stă în putință”, a declarat Ec. Carmen Lucuța, managerul interimar al SCJU Arad.

 


Scrie un comentariu

trimite