Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Iohannis pune punctul pe i: „Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității”

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care atrage atenția asupra pericolelor cu care se confruntă societatea din cauza dezinformării, a discursurilor pline de ură și a știrilor false, în plină criză sanitară. Potrivit șefului statului, „sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă”, din cauza „unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”, scrie digi24.ro.

Preşedintele Iohannis pune punctul pe i: „Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității”
Comentează 0

„Din păcate, situația pandemică, pe lângă criza sanitară profundă, a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie. În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță.

Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității.

Să nu rămânem indiferenți în fața acestui avânt care riscă să macine fundamentul democrației noastre. Astfel de manifestări sunt absolut intolerabile și avem datoria, fiecare dintre noi, să sancționăm cu celeritate, dur și ferm, orice derapaj și să apărăm drepturile și libertățile fundamentale, democrația și valorile europene”, se arată, printre altele, în mesajul preşedintelui.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: presidency.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite