Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie. Campania de vaccinare este un real succes

Klaus Iohannis a explicat în cadrul conferinţei de presă de la Cotroceni de ce nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului până acum. Preşedintele a precizat că se va vaccina vineri, 15 ianuarie.

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie. Campania de vaccinare este un real succes
Comentează 0

Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina publlic vineri, 15 ianuarie.

” Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare. Pentru a marca debutul campaniei dine tapa 2, eu mă voi vaccina public pe 15 ianuarie”, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că Valeriu Gheorghiță, a spus, marți, într-o declarație de presă, că nu știe când se va vaccina președintele Klaus Iohannis.

„Nu am să vă spun un procent de refuz în rândul cadrelor medicale. Pot să vă spun că avem 125.000 de persoane vaccinate. Cred că procentul va fi de 70-80 la sută. Motivele sunt personale care sunt influențate de mai mulți facturi.

Nu am o dată să o prezint când se vor vaccina președintele Klaus Iohannis și membrii Guvernului. Sunt decizii pe care domniile lor le iau”, a spus preciza Valeriu Gheorghiță.

Iohannis: Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce la normalitate

Președintele a precizat că anul 2021 este anul în care trebuie puse bazele unei însănătoşiri a economiei. Acesta a afirmat că trebuie să punem capăt pandemiei.

„Reformele nu pot să mai aștepte. 2021 este anul în care trebuie puse bazele unei însănătoşiri a economiei. Este esențal să punem capăt epidemiei. 2021 ne oferă motive reale de speranță. Vaccinurile reprezintă încununarea eforturilor oamenilor de știință.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce la normalitate. De succesul campaniei de vaccinare reprezintă relansarea economică a României.

Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, astfel încât să obținem imunizarea la nivel național. Le solicit tutorr să dea dovadă de implicare. Măsurile de protecție și vigilența rămân imperative. Suntem departe de o incidență a cazurilor care să ne permită o relaxare”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a răbufnit: ‘Să împărțim populația în două nu mi se pare un lucru bun’

Președintele României se opune unor posibile proiecte prin care unele drepturi să le fie îngrădite celor care nu se vaccinează. El este de acord cu realizarea unui buletin/certificat, dar să fie folosit în scopuri medicale.

„Nu consider că e o idee bună. S-ar crea o discriminare. Consider că trebuie să existe un certificat medical, dar folosit în scopuri medicale. Sunt date importante pentru medic. Însă să le foloosim ca să împărțim populația în două nu mi se pare un lucru bun”, a precizat preşedintele.

Acesta spune că actuala campania de promovare a vaccinării nu este suficientă și a cerut turarea motoarelor.

”Campania trebuie promovată mult mai intens. S-a făcut o campanie de promovare, dar eu cred că motoarele trebuie să fie mult mai turate. Eu cred că trebuie să fie mai bine explicat, mai multe argumente științifice, medicale și de altă natură. Este nevoie de cât mai multe personalități care se vor vaccina și în acest sens eu consider că vaccinul este necesar, de aceea mă voi vaccina.

Majoritatea cadrelor medicale s-au vaccinat și cu siguranță vor continua să se vaccineze. Vaccinarea este gratuită și voluntară, nici nu trebuie să fie obligatorie, dar într-un final noi credem că toți oamenii vor înțelege că vaccinarea este soluția.”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite