Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Consiliului Concurenței, la Arad, despre ajutorul de stat: „Nu vă putem ajuta cu bani, dar putem găsi soluții în limitele legii”

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, se află, zilele acestea, la Arad, în fruntea unei delegații a instituției pe care o conduce. Acesta s-a întâlnit cu autoritățile locale, cu care a discutat despre situația de la CET, Aeroport și transportul în comun, a avut o întâlnire cu presa, apoi a participat la o dezbatere cu reprezentanții firmelor și primăriilor din județ.

Președintele Consiliului Concurenței, la Arad, despre ajutorul de stat: „Nu vă putem ajuta cu bani, dar putem găsi soluții în limitele legii”
Comentează 0

Chirițoiu a ținut să menționeze că instituția pe care o conduce organizează anual între patru și șase deplasări în țară, pentru a discuta cu autoritățile publice, pentru a le înțelege problemele și pentru a vedea dacă aceștia pot fi ajutate. „Pentru fiecare problemă există soluții, chiar dacă nu directe, dar există. Când aude de ajutor de stat, lumea se sperie. Nu abandonați un proiect benefic pentru comunitate, doar din cauză că auziți sintagma ajutor de stat. Stați liniștiți, aveți încredere în noi! Vom găsi noi soluții legale, numai să aveți fonduri. Nu vă putem ajuta cu bani, dar putem găsi soluții în limitele legii”, a declarat Chirițoiu. În continuare, președintele Consiliului Concurenței a ținut să vorbească despre scopul întâlnirii cu agenții economici din județe. „La București, în general interacționăm cu firmele mari, care au avocați buni și care cunosc foarte bine legea. Când greșesc, nu greșesc în necunoștință de cauză, greșesc pentru că vor să greșească. Acest lucru nu este valabil și pentru firmele mici, pentru care respectarea regulilor de concurență nu este atât de lesniciasă. Vrem să le informăm cu privire la reglementările legale, să le punem în legătură cu reprezentanții noștri locali”, a mai spus președintele Consiliului Concurenței.  În ceea ce privește neregulile cel mai des întâlnite în cazul societăților mici, Chirițoiu susține că acestea țin de anumite înțelegeri care apar între producători și comercianți, existând producători care au tendința să impună prețuri minime de vânzare, ceea ce este ilegal.  

În încheiere mai trebuie spus că la întâlnirile care au avut loc în Palatul Administrativ, Primăria a fost reprezentată de viceprimarul Călin Bibarț, Consiliul Județean, de președintele Iustin Cionca, iar Prefectura de prefectul Florentina Horgea.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite