Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președinta USR Piatra Neamț este fiica unui activist al... PCR


Șefa organizației USR Piatra Neamț este Ramona Tofan (nume de domnișoară Dospinescu), fiica lui Constantin Dospinescu, fost primar și prim-secretar PCR la Piatra Neamț în epoca glorioasă a Partidului Comunist, între 1980 și 1986, adică fix în perioada în care oamenii muncii de la orașe și sate, țăranii și intelectualii cumpărau pâine, zahăr, ulei pe cartele de alimente, scrie Flux24.ro, care citează Vestea.net.

Președinta USR Piatra Neamț este fiica unui activist al... PCR
Comentează 2

La 21 de ani, Constantin Dospinescu absolvise o școală care-i oferea calificarea de muncitor/tehnician minier dar, pentru că a fost remarcat drept un posibil viitor cadru de nădejde, a fost cooptat în PCR și ajutat să termine o facultate (după alți 20 de ani), mai scrie Flux24.ro.

Urcă în ierarhia de partid și astfel ajunge prim-secretar PCR  la Piatra Neamț (deci și primar). Este scos din funcția respectivă în 1986 în urma unor dispute (nu ideologice) cu un prim-vice al secretarului PCR pe județ. Nu, nu a fost vorba despre vreo formă de dizidență, a rămas în continuare un activist zelos, dovadă și funcția următoare cu care a fost răsplătit, cea de director al TAPL (trustul de alimentație publică locală care îngloba toate restaurantele și cârciumile importante din județ).

Prin prisma acestor detalii, este evident că actuala șefă a USR Piatra Neamț nu a avut acea copilărie marcată de privațiuni sau cu momente în care să fi stat la coadă la lapte de la ora 5 dimineața, cum au trăit colegii ei de generație.

Citiți continuarea aici: https://www.flux24.ro/seful-organizatiei-usr-piatra-neamt-fiica-fostului-prim-secretar-pcr/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite