Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pregătire practică de calitate la Liceul Tehnologic „ Francisc Neuman” Arad, într-un spațiu dotat la standarde europene

Pregătire practică de calitate la Liceul Tehnologic „ Francisc Neuman” Arad, într-un spațiu dotat la standarde europene
Comentează 0

 


    Marți, 26 noiembrie 2019, a avut loc la Liceul Tehnologic „ Francisc Neuman” Arad o dezbatere cu tema „ Învățământul profesional și tehnic , oportunități și perspective”.
Au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, directori de licee tehnologice și școli gimnaziale, reprezentanți ai firmelor partenere, foști absolvenți, azi antreprenori de succes, reprezentanți mass-media.
Cu acest prilej a fost inaugurat un nou atelier de estetica și igiena corpului omenesc, un  spațiu modern, dotat la standarde europene de pregătire profesională.
Participanții au evidențiat importanța pregătirii practice în atelierele-școală, complementară pregătirii practice la agenții economici, dar și oportunitatea stagiilor de practică desfășurate în cadrul proiectelor  de mobilități pentru elevi VET ERASMUS + și a stagiilor de jobshadowing pentru cadre didactice.
S-a discutat despre relevanța ofertei educaționale  a școlii și corelarea ei cu cerințele pieței muncii, despre importanța investițiilor în infrastructura de practică a școlilor, în cele mai multe cazuri, uzată moral și, nu în ultimul rând, despre relația cu agenții economici și orientarea în carieră a elevilor.
A fost relevată importanța parteneriatului școală-familie-comunitate ca premisă a valorificării oprtunităților  învățământului profesional și tehnic. 
 

Foto: Doinița Brișan

Galerie foto (21)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite