Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ponturi pentru a avea grijă de sănătatea stomacului tău

Unul dintre cele mai importante sisteme ale organismului tău și cel mai predispus la boli, sistemul digestiv poate fi menținut sănătos cu doar câteva trucuri.

Ponturi pentru a avea grijă de sănătatea stomacului tău
Comentează 0

Alimentația adecvată îi asigură organismului tot ce are nevoie ca să funcționeze corespunzător, asemenea unei mașinării care trebuie alimentată periodic.

Având în vedere faptul că timpul de digerare diferă de la aliment la aliment, este foarte important să acorzi o atenție deosebită combinațiilor alimentare din farfuria ta.

Combinațiile nefaste pot duce, în timp, la sensibilități și dereglări ale sistemului digestiv, dintre care cele mai neplăcute fiind ulceul, gastrita și refluxul gastroesofagian.

Atenție la alimentele nocive!

Tot ce este bază de cofeină, cacao, nu sunt tocmai pe placul stomacului tău, cum de altfel sunt și condimentele foarte iuți precum boia, ardeiul iute, piperul sau hreanul. Nu te gândi să faci abuz de scorțișoară sau cuișoare, nici ele nu fac casă bună cu aciditatea gastrică din stomac.

Chiar dacă se recomandă a se consuma cât mai multe legume și fructe, anumite produse din această categorie nu sunt tocmai recomandate a se consuma fără limită și anume: ceapa, prazul, guliile, usturoiul, roșiile sau chiar și varza.

Un alt aliment ce afectează buna funcționare a stomacului tău o reprezintă pâinea proaspătă și eventual caldă.

Încearcă pe cât posibil să consumi alimente ușor digerabile, să mesteci cât mai mult posibil fiecare aliment și să nu te agiți imediat după masă.

Află mai multe despre cum să îți protejezi stomacul AICI.


Scrie un comentariu

trimite