Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția Locală amenință cu amenzi asociațiile de proprietari și administratorii care nu au încheiat contracte cu RETIM

Poliția Locală anunță că a demarat o acțiune de control în cazul asociațiilor de proprietari care nu au semnat contractul de salubrizare cu RETIM și le amenință cu amenzi. Acestea pot ajunge până la 2.500 de lei în cazul asociațiilor de proprietari și până la 5.000 de lei în cazul administratorilor de condominii.

Poliția Locală amenință cu amenzi asociațiile de proprietari și administratorii care nu au încheiat contracte cu RETIM
Comentează 0

„Polițiștii locali cu atribuții pe linia protecției mediului, respectiv evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, notifică asociațiilor de proprietari și reprezentanților acestora demararea acțiunilor de verificare a deținerii contractelor de salubrizare cu operatorul delegat pe raza municipiului.

Precizăm că în urma intrării în vigoare a noului contract de concesiune în luna aprilie, anul curent, prin care s-a delegat prestarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale, către operatorul RETIM,  toate persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului Arad sunt obligate să încheie contracte de salubrizare.

Acțiunile de verificare vizează aproximativ 140 de asociații care nu au procedat la încheierea contractelor de salubrizare, imperative în baza noului contract de concesiune, până la împlinirea termenului acordat în acest sens prin notificările transmise de către operatorul de salubrizare. Reiterăm faptul că toate contractele de salubrizare încheiate sub efectul vechiului contract de concesiune și-au încetat valabilitatea odată cu încetarea respectivului contract de concesiune.

D.G.P.L. Arad recomandă îndeplinirea obligațiilor legale de către administratori, președinți și asociații de proprietari, în vederea evitării măsurilor sancționatorii, care pot fi aplicate în mod repetat, până la intrarea în legalitate, astfel:

  • asociațiile de proprietari riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 lei, pentru nedeținerea contractelor de salubrizare ori refuzului încheierii acestora, după intrarea în vigoare a noului contract de concesiune, încălcându-se prevederile HCLM nr.297/2015-privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad, respectiv normele prevăzute de Legea nr. 101/2006-privind serviciul de salubrizare a localităților;
  • administratorii condominiilor pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 lei, pentru neîndeplinirea atribuției prevăzute în art. 66 pct. i/Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, respectiv neîndeplinirea obligației de a efectua formalitățile necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii, în speță contractul de salubrizare”, susțin reprezentanții Poliției Locale. 

Sursa foto: Poliția Locală

 

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide