Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de 6.000 şi... 25.000 de lei pentru gunoaie, aplicate în municipiu

După acțiunile demarate în luna martie  de identificare a terenurilor menținute în stare insalubră și chiar cu depozitări de deșeuri de pe raza UAT Arad, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au  notificat proprietarii, atât persoane fizice cât și persoane juridice, în vederea salubrizării.

Amenzi de 6.000 şi... 25.000 de lei pentru gunoaie, aplicate în municipiu
Comentează 0

„În majoritatea cazurilor, s-a procedat la curățarea spațiilor vizate, iar în situațiile în care nu s-a dat curs solicitărilor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru încălcarea dispozițiilor O.U.G. nr. 195/2005-privind protecția mediului și Legea nr. 211/2011-privind regimul deșeurilor.

Printre cei care s-au remarcat prin neconformare se numără o persoană juridică amendată cu 25.000 lei, în data de 12 mai a.c. pentru un teren din cartierul Drăgășani, pe malul Mureșului, unde au fost identificate deșeuri rezultate din construcții, deșeuri menajere și vegetale, dar și floră crescută spontan.

Din rândul persoanelor fizice, un arădean din cartierul Confecții care elimina neautorizat deșeuri pe terenul de lângă casă a fost amendat cu 6.000 de lei. Ambii trebuie, în continuare, să ia măsuri de salubrizare, până la revenirea angajaților Biroului de Protecția Mediului din DGPL”, susţin reprezentanţii Primăriei.

Aceştia au ţinut să precizeze că identificarea/notificarea/sancționarea proprietarilor de terenuri menținute în stare insalubră are loc simultan cu monitorizarea fenomenului de transport și depozitare neautorizată a deșeurilor pe raza municipiului.

Amenzi şi pentru transportul de deşeuri

Primăria intenționează promovarea unei modificări a HCLM privind salubrizarea municipiului care să permită sancționarea cu amendă nu doar pentru deversarea neautorizată a deșeurilor – dificil de documentat în timp real - ci și pentru transportul ilicit al acestora.

„Pe această cale, atragem atenția tuturor proprietarilor și deținătorilor de terenuri  de pe raza UAT Arad, că pe lângă obligația de menținere în stare salubră a acestora, în conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2018-privind combaterea buruienii ambrozia, le revine obligația desfășurării în perioada cuprinsă între răsărirea plantei și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel mai târziu până la date de 30 iunie, a lucrărilor de cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice, aceste măsuri menținându-se până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii. 

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă de la 1.000-5.000 lei pentru persoane fizice și amendă de la 10.000-20.000 lei pentru persoane juridice”, mai spun autorităţile locale.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite