Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția Locală: „8% din călătoriile efectuate zilnic în municipiu se realizează cu bicicleta.” Câți șoferi au fost amendați după ce au parcat pe piste

Polițiștii locali le-au pus gând rău șoferilor care parchează pe pistele de biciclete. Se dau amenzi peste amenzi, iar arădenii care văd mașini staționate pe piste sunt sfătuiți să sune la Dispeceratul Poliției Locale.

Poliția Locală: „8% din călătoriile efectuate zilnic în municipiu se realizează cu bicicleta.” Câți șoferi au fost amendați după ce au parcat pe piste
Comentează 0

„Siguranța bicicliștilor în trafic reprezintă o prioritate a  Direcției Generale Poliția Locală Arad. În condițiile în care arădenii utilizează sistematic bicicleta sunt expuși la o serie de pericole, ca urmare a modului necorespunzător în care sunt parcate sau conduse mașinile. Potrivit statisticilor realizate în ultimii ani de Primăria Municipiului Arad, 8% din călătoriile efectuate zilnic în municipiu se realizează cu bicicleta. Este un procentaj mult mai mare decât în alte orașe mari din România, unde ponderea este de sub 1%”, susțin reprezentanții Poliției Locale.

În continuare, aceștia au ținut să menționeze că în municipiu există o rețea de piste de 122 de kilometri, dar bicicliștii arădeni se confruntă zilnic cu obstacolele create de șoferii indisciplinați care staționează pe ele. „Această stare de fapt a determinat inclusiv o schimbare negativă a conduitei bicicliștilor care optează frecvent să se deplaseze pe trotuare. Această realitate curentă pe anumite artere din zona centrală a orașului îi expune la pericole pe pietoni sau chiar pe bicicliști, în special când aceștia schimbă direcția de deplasare descinzând pe două roți din zone destinate pietonilor. Pentru reducerea incidenței acestor succesiuni cauzale, de la începutul săptămânii, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au întocmit un număr de 21 de procese-verbale conducătorilor auto care au oprit sau au staționat voluntar autovehiculele pe pistele destinate circulației bicicletelor. Pentru a îmbunătăți siguranța bicicliștilor și a evita aplicarea de sancțiuni contravenționale, DGPL Arad face apel la conducătorii auto de pe raza municipiului să dea dovadă de respect în trafic, lăsând libere în totalitate fâșiile de asfalt destinate celor dintâi. Cetățenii care observă automobile staționate pe pistele respective din Arad pot semnala acest aspect la numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad: 0257-939 (apel gratuit)”, mai spun cei de la Poliția Locală.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide