Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PNL și USR au contestat, din nou, cele trei legi ale justiției la CCR

Parlamentarii PNL şi USR au anunţat joi că au contestat din nou la Curtea Constituţională (CCR) cele trei legi ale justiţiei - Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

PNL și USR au contestat, din nou, cele trei legi ale justiției la CCR
Comentează 0

Deputatul PNL Gabriel Andonache  susţine că opoziția a constatat nu mai puţin de 37 de motive de neconstituţionalitate. ,,La legea 303 am invocat 22 de motive de neconstituţionalitate, la legea 317 – nouă astfel de motive, iar în cazul legii 304 am identifiat nu mai puţin de şase motive de neconstituţionalitate. Plecând de la chestiuni care ţin de modul în care au fost adoptate aceste reglementări,'' a declarat acesta.

Legile au fost adoptate luni pentru a doua oară de către Parlament după ce, iniţial, PNL le-a contestat, iar CCR a decis că unele articole sunt neconstituţionale.

Printre cele mai importante modificări la legile Justiţiei se află eliminarea preşedintelui României din numirea conducerii ICCJ.

Cele trei legi vor merge pentru promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat miercuri că, ''prin adoptarea legilor justiţiei, Parlamentul a creat cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodată Parlamentul României şi că este păcat ca după atâtea discuţii şi scandal să avem nişte legi proaste.''

Sursa

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite