Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PNL iniţiază procedura de REVIZUIRE a Constituţiei, pentru a pune în aplicare rezultatul referendumului

Referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis a fost validat de votul popular și după ce va trece de procedurile Curții Constituționale va putea fi pus în practică. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, anunță că liberalii demarează procedura de revizuire a Constituției pentru a pune în aplicare rezultatul referendumului.

PNL iniţiază procedura de REVIZUIRE a Constituţiei, pentru a pune în aplicare rezultatul referendumului
Comentează 0

"PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic!

Votul de ieri a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii!
6 milioane de români au venit la vot şi au spus DA la referendum. Partidului Național Liberal a câştigat alegerile europarlamentare şi a salvat calea europeană a României.

Este un vot care ne onorează şi care ne obligă enorm. Acesta este motivul pentru care de astăzi vom începe să transpunem rezultatul de ieri în LEGE, în procedură de urgenţă, prin următoarele proiecte:

1. Revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii aministiei şi graţierii pentru faptele de corupţie. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală.
2. Revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală.
3. Extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permițând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu.
4. Adoptarea, în procedură de urgenţă, a legii votului electronic pentru românii din diaspora. Legea a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaţilor.

Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor, care au stat la Kilometri de cozi, la secţiile de votare, în cea mai frumoasă zi pentru democraţia românească.

Facem apel la toate partidele de opoziţie să ni se alăture în acest demers!", scrie Raluca Turcan.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite