Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dorin Stanca (PNL): “Nu te lăsa redus la tăcere!”

Dorin Stanca, vicepreşedinte PNL Municipiul Arad, îndeamnă arădenii să participe la Referendumul organizat sâmbătă şi duminică, pentru definirea clară a familiei întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Dorin Stanca (PNL): “Nu te lăsa redus la tăcere!”
Comentează 1

„Fiecărui arădean îi spun clar, nu te lăsa redus la tăcere. Spune-ţi părerea, aşa cum îţi dictează conştinţa. Lăsând la o parte opțiunea fiecăruia dintre noi în problema importantă pentru societatea noastră, aflată în dezbatere publică – referendumul pentru revizuirea Constitutiei în forma adoptată de Parlament potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, să nu uităm că acest demers reprezintă dorința a 3 milioane de cetățeni,  dorință ce trebuie respectată. Iniţiativa celor 3 milioane de români a traversat patru guverne. Este prima dată în istoria postdecembristă a poporului nostru când se organizează un referendum pornind de la o inițiativă populară. Avem de-a a face cu un exerciţiu democratic autentic - poporul să se exprime în mod direct pentru schimbarea Constituţiei. Trăind într-o societate democratică, suntem dispuşi să ne asumăm drepturile şi obligaţiile ce le impune apartenenţa la o astfel de societate, respectând voinţa a 3 milioane de concetățeni? Pentru acest drept de exprimare a voinţei poporului, în urmă cu aproape 29 ani s-au jertfit tineri. Suntem gata să respectăm sacrificiul lor?

Dacă “suveranitatea apaține poporului care o exercită prin organele reprezentative, precum și prin referendum” nu putem ignora sau declara ca inutilă o inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției care a strâns mai bine de 3 milioane de semnături. Ba mai mult, prin această inițiativă legislativă electoratul își dovedește maturitatea și spiritul prevăzător.

Celor care se tem că acest demers e nepotrivit în contextul apartenenţei noastre la marea familie europeană, doresc să le spun că inițiativa de a supune referendumului popular definiția căsătoriei nu este nicidecum singulară la nivel european, în mai multe state europene  astfel de inițiative s-au derulat în ultimii ani. Să nu ne sfiim să afirmăm răspicat că poporul român este un popor care şi-a asumat valorile creştine încă de la apariţia sa în istorie, aceasta fiind una dintre trăsăturile sale definitorii, iar familia constituită ca urmare a contractului asumat între un bărbat şi o femeie este expresia acestei credinţe. Pentru prima dată în aproape 29 ani de democraţie în România putem spune fără echivoc: „Vox populi, vox Dei !”, susţine Dorin Stanca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite