Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PNL Arad: Cazul viceprimarului de la Macea, încă o dovadă că prefectul execută comenzile PSD

PNL Arad: Cazul viceprimarului de la Macea, încă o dovadă că prefectul execută comenzile PSD
Comentează 0

Viceprimarul comunei Macea, liberalul Ciprian Otlăcan, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că Instituția Prefectului Județului Arad a pierdut acțiunea în instanță intentată împotriva revocării din funcție a fostului viceprimar, spunând că atacarea deciziei Consiliului Local Macea de schimbare a viceprimarului reprezintă încă o dovadă a faptului că Prefectul Cosmin Pribac acționează la comanda PSD.

                „În data de 26.02.2015, noua majoritate din Consiliul Local al comunei Macea a decis schimbarea viceprimarului de atunci. În acea ședință, majoritatea consilierilor locali m-au propus pe mine pentru funcția de viceprimar. La mai bine de două luni de la instalarea mea în funcție, Prefectul a decis contestarea în instanță a hotărârii prin care a fost revocat din funcție fostul viceprimar. Din punctul meu de vedere, această acțiune a Prefectului a fost una politică, comandată de PSD, fostul viceprimar fiind consilier PSD. Procesul a durat mai bine de nouă luni. Consiliul Local Macea a câștigat acest proces, instanța respingând definitiv și irevocabil acțiunea Instituției Prefectului. Cred că după cazurile de la Felnac, Vladimirescu, Chișineu-Criș sau Șimand nu mai era cazul ca Prefectul să dea dovadă în continuare de obediență în fața PSD, pentru că toate aceste acțiuni ale sale au fost respinse de către instanțele de judecată. Este vorba de niște procese inutile și de niște bani publici cheltuiți inutil. Este dreptul fiecărui consiliu local de a-și alege viceprimarul, în funcție de majoritățile constituite”, a declarat viceprimarul comunei Macea.

                În același timp, Ciprian Otlăcan spune că el a fost la muncă pe toată perioada celor nouă luni ale procesului, deși nu a primit indemnizație de viceprimar, dar ca cea mai mare problema a fost faptul că nu putea sa-şi indeplineasca atribuţiunile pentru care a fost ales.

                „Pe tot parcursul celor nouă luni cât a durat procesul, eu am fost la muncă, iar condica semnată zilnic dovedește acest lucru. Dureros este faptul că nu am putut sa-mi exercit funcţia, neavând atribuţiuni, iar perdanţii suntem noi, toţi cetăţenii comunei, pentru că nu am putut să-mi fac treaba, fiind foarte multe de făcut, lucruri lăsate de izbelişte. Probabil primarul nu şi-a dorit să lucrăm impreună, el facând parte din PSD şi mai mult fiind vicepreşedinte PSD Arad”, a mai declarat liberalul Ciprian Otlăcan, viceprimar al comunei Macea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite