Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pistru: ASF subminează economia naţională !

Pistru: ASF subminează economia naţională !
Comentează 0

Deputatul Eusebiu Pistru acuză ASF că vrea să ducă la faliment transportatorii români, refuzând să pună în practică măsurile convenite la negocierile pentru renunţarea la protestele la nivel naţional. „ASF, în speţă dl. Mişu Negriţoiu, torpilează încercările Guvernului de salvare a acestui domeniu strategic, punând în pericol economia naţională. În opinia mea, acţiunile şi declaraţiile lui pot fi încadrate la subminarea economiei naţionale. În ciuda repetatelor cereri ale transportatorilor, ASF refuză să facă publice tarifele RCA, rezultate în urma calculelor efectuate şi care urmează să fie transmise spre „îngheţare”. Aceasta, în ciuda faptului că s-a angajat să facă publice tarifele până pe 05 octombrie. Mai mult, Mişu Negriţoiu pune paie pe foc, declarând că tariful RCA calculat pe 15 septembrie, cu transportatorii, va fi modificat şi că probabil va crește”, spune Pistru.

 Deputatul este total de acord cu tranportatorii, care consideră inacceptabilă orice formulă de calcul care duce la costuri peste cele comunicate de COTAR și agreat la Guvern în data de 14 Septembrie. „Aici nu mai este vorba despre cuvântul dat, despre onoarea d-lui Mişu Negriţoiu, ci despre o sfidare la adresa Guvernului. Mă întreb dacă nu cumva este vorba despre manevre politice, menite să discrediteze Guvernul, acum, în prag de alegeri parlamentare, iar adevăraţii vinovaţi să se spele pe mâini. După părerea mea, ASF face un joc perfid, urmărind doar să umfle- desigur, nu fără vreun interes pecuniar-conturile firmelor de asigurări care operează în România, în detrimentul firmelor româneşti de transport. Acesta este şi motivul pentru care ASF a subminat pe orice cale o reglementare a pieţei, generând situaţii absurde în care asigurarea depăşeşte preţul maşinii” adaugă Pistru.

Acesta adaugă că va discuta cu colegii săi din Comisia de transport a Camerei Deputaţilor, pentru a căuta şi a propune Guvernului soluţii de urgenţă.„Este clar că Guvernul trebuie să deţină pârghii prin care să poată stopa acţiunile îndreptate împotriva economiei, iar Parlamentul trebuie să-i confere atari atribuţii, printr-o legiferare clară, care să nu lase loc la interpretări abuzive”, conchide deputatul PNL de Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite