Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piețele administrate de TOP sunt vizitate zilnic de mii de arădeni

SC Târguri, Oboare, Piețe (TOP) Arad este o societate care are ca obiect de activitate administrarea celor opt piețe, târguri și oboare de pe raza municipiului. Acestea sunt vizitate zilnic de mii de arădeni. Dacă pragul Pieței Mihai Viteazul este trecut zilnic de 1.500 de cumpărători și comercianți, în Piața Catedralei sunt cam 1.200 de comercianți și clienți, piețele Miorița și Fortuna au fiecare aproximativ 300 de persoane care le vizitează zilnic sau care muncesc acolo, iar duminica, la Obor, numărul mediu de vânzători și clienți este de aproximativ 8.000. Cifrele ne-au fost furnizate de Stelian Nistor, directorul general al TOP.

Piețele administrate de TOP sunt vizitate zilnic de mii de arădeni
Comentează 0

Conform celor declarate de acesta, societatea nu a mers niciodată în pierdere, înregistrând în permanență profit, chiar dacă unul relativ mic. Asta, în condițiile în care creșterea profitului s-ar putea realiza numai prin creșterea taxelor, taxe care sunt plătite de comercianți. Or, spune Nistor, taxele au fost crescute doar când acest lucru a fost imperios necesar. „Cifra de afaceri a societății este undeva în jur de 5,5 milioane de lei, iar profitul pe anul trecut a fost de aproximativ 85.000 de lei, în condițiile în care s-au făcut o serie de investiții. Societatea nu a fost niciodată pe pierdere. Profiturile pe care le-am realizat sunt relativ mici, în condițiile în care dorim să menținem un echilibru pe piață. Este de la sine înțeles că o creștere a profitului poate fi realizată doar cu o creștere a taxelor, având în vedere că suntem prestatori de servicii, iar veniturile noastre sunt obținute din taxe. Nu ne-am dorit însă să majorăm taxele doar pentru a face profit. Am fost însă nevoiți să operăm majorări când ne-am confruntat, independent de voința noastră, cu creșteri ale prețurilor la curentul electric, la apă-canalizare, la apă pluvială, la colectarea deșeurilor”, a declarat Nistor. Acesta susține că anul acesta, în luna februarie, taxele au fost crescute, în condițiile în care chiriile, spre exemplu, nu au fost majorate de zece ani. „După zece ani am majorat chiriile cu 20%. Politica noastră a fost să modernizăm spațiile comerciale, să le dotăm cu instalații de climatizare, ceea ce generează un consum suplimentar de energie electrică. Am urmărit să păstrăm un echilibru, să atragem producătorii, să promovăm produsele tradiționale și să îmbunătățim serviciile”, a mai spus Nistor.

Piețe monitorizate video

Astfel, trebuie spus că pentru creșterea gradului de siguranță, Piața Catedralei, Piața Mihai Viteazul și Oborul sunt monitorizate video. Directorul societății susține că după montarea camerelor de supraveghere numărul furturilor a scăzut, acum infractorii fiind mult mai ușor de depistat. 

Investiții realizate și planuri de viitor

În ceea ce privește investițiile care au fost realizate recent în piețele din Arad, Stelian Nistor a vorbit despre realizarea halei agroalimentare din Piața Miorița, o lucrare în valoare de 2,1 milioane de lei, bani proveniți de la bugetul local, închiderea Sectorului III din Piața Miorița – aproximativ 450.000 de lei, din surse proprii și repararea drumului de acces spre Obor. De asemenea, s-a făcut un studiu de fezabilitate pentru dezafectarea halei agroalimentare vechi și construirea uneia noi în Piața Aurel Vlaicu; s-a întocmit documentația tehnică pentru împrejmuirea Pieței Obor, partea de lângă Penitenciar, pe o lungime de aproximativ 250 metri liniari – finanțare realizată din surse proprii. „Am mai realizat lucrări de alimentare cu energie electrică, din surse proprii, acum urmează recepția, efectuăm lucrări cadastrale pentru Piața Obor, unde vrem să facem investiții, astfel de lucrări fiind deja efectuate pentru piețele Catedralei și Vlaicu. Acum urmează Miorița”, a ținut să precizeze Stelian Nistor.       

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite