Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATENȚIE: masca de protecție este obligatorie în piețe! De astăzi, măsura SE APLICĂ și în Obor / UPDATE: Viceprimarul Bulbuc: „Coronavirusul trebuie tratat cu maximă seriozitate”

Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală, împreună cu Societatea Târguri, Oboare și Piețe și Direcția de Sănătate Publică Arad, atrag atenția că purtarea măștii de protecție este obligatorie, atât în interiorul halelor agroalimentare, cât și în zonele aglomerate din piețe.

ATENȚIE: masca de protecție este obligatorie în piețe! De astăzi, măsura SE APLICĂ și în Obor / UPDATE: Viceprimarul Bulbuc: „Coronavirusul trebuie tratat cu maximă seriozitate”
Comentează 0

Update 1 Viceprimarul Bulbuc: „Coronavirusul trebuie tratat cu maximă seriozitate”

Îngrijorat de numărul mare de noi cazuri de coronavirus înregistrate la nivel național, viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc a convocat azi conducerea Direcția de Sănătate Publică, pe cea a  Direcției Generale Poliția Locală și nu în utlimul rând pe cea a Societății Târguri, Piețe și Oboare, în vederea stabilirii unui nou set de măsuri menite să prevină înmulțirea infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Arad. Astfel, s-a decis ca începând de azi, masca de protecție să devină obligatorie în toate piețele arădene, atât în hale cât și în zonele aglomerate din exterior. O atenție deosebită a fost acordată Pieței Obor care, în special la sfârșit de săptămână, se transformă într-un adevărat furnicar.

Acum câteva zile constatam cu bucurie că suntem primul județ din România liber de covid. Pentru că ne dorim ca cetățenii noștri să fie în siguranță, trebuie să luăm măsuri ferme și imediate. Una dintre ele intră în vigoare chiar de azi. Purtarea măștii care acoperă nasul și gura nu trebuie să se facă de frica eventualelor amenzi, ci dintr-un simț al responsabilității și grijii față de semenii noștri. Pe lângă regulile de igienă și conduită stabilite la nivel național, am hotărât că trebuie să venim cu o completare care să se aplice în zona piețelor arădene.  Nu trebuie să tratăm cu superficialitate acest subiect.  Chiar dacă măsurile ar putea fi considerate exagerate, preferăm să-i știm în siguranță atât pe comercianți, cât și pe clienți”, a afirmat viceprimarul Ionel Bulbuc.  

 

 


De asemenea se insistă asupra respectării măsurilor de protecţie impuse la nivel naţional şi anume: dezinfectarea mâinilor cu soluţie la intrarea în spaţii, păstrarea distanței sociale prevăzute de lege față de alte persoane, evitarea formării oricărui grup de persoane și a intervalelor orare când piețele sunt de obicei aglomerate.

Începând de astăzi, purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie și în piața Obor, unde se înregistrează un număr mare de vizitatori, în special la sfârșit de săptămână.

Măsura este una preventivă și a fost luată în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite