Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piața Gării, un loc trist, de care CFR nu se îngrijește

Municipalitatea încearcă de cel puțin un deceniu să obțină în administrare spațiul generos, dar neîngrijit, din fața gării, care aparține CFR.

Piața Gării, un loc trist, de care CFR nu se îngrijește
Comentează 1

Platoul din fața clădirii istorice și parcările ar putea fi reamenajate, pentru a se schimba complet aspectul trist al Pieței Gării. Reprezentanții Primăriei au avut numeroase discuții de-a lungul anilor cu cei ai CFR, însă nu s-a ajuns la o înțelegere privind realizarea investițiilor necesare.

Primarul Gheorghe Falcă a ridicat din nou această problemă, la întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a admis că trebuie găsite soluții, dar nu a oferit răspunsuri convingătoare.

Chestionat ulterior pe acest subiect, de către ziariști, după ce a vizitat gara, ministrul a spus doar că se caută soluții legale privind schimbarea administratorului acestui teren (platoul și parcările), lăsând să se înțeleagă că ar putea fi atribuit, în cele din urmă, municipalității, care dorește să facă investiții.

„Nu putem să avem o gară atât de frumoasă şi un spaţiu în faţa gării ca cel pe care îl avem acum”, a admis ministrul.

Intenții și promisiuni există însă de cel puțin un deceniu, dar niciun ministru sau director CFR nu a luat o decizie, aducând astfel prejudicii mari orașului. Arădenii nu pot valorifica un spațiu central, care ar putea deveni o piață frumoasă, în fața celei mai moderne gări din România și în vecinătatea unui centru comercial foarte popular.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor a vizitat Gara Arad, modernizată cu 334 milioane de lei. Uite ce a văzut!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite