Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Falcă a mers în gară cu o șurubelniță, să demonteze tăblițe de pe bănci pe care scrie ”Timișoara”

Primarul Gheorghe Falcă a mers, astăzi, în gară pentru a demonta plăcuțe de pe bănci pe care scrie ”Timișoara”, instalate recent de Regionala CFR, băncile stârnind o controversă în mediul online, în ultimele zile, după ce arădenii le-au fotografiat și au postat comentarii critice.

FOTO | Falcă a mers în gară cu o șurubelniță, să demonteze tăblițe de pe bănci pe care scrie ”Timișoara”
Comentează 16

Băncile pe care scrie ”Regionala CFR Timișoara” au fost montate recent în Gara Arad, care a fost modernizată cu fonduri europene, devenind una dintre cele mai moderne gări din Europa de Est, după cum au afirmat reprezentanții autorităților.

Arădenii au fotografiat băncile și au postat comentarii critice în mediul online, arătând că mulți călători aflați în trecere pot să fie induși în eroare, crezând că se află în Timișoara.

Primarul Gheorghe Falcă a mers în gară pentru a vedea care este situația și a încercat să demonteze plăcuțele cu ajutorul unei șurubelnițe.

”Am constatat însă că erau prinse cu nituri pușcate”, a spus Falcă.

Edilul a purtat discuții cu reprezentanții Regionalei CFR, iar aceștia au promis că băncile vor fi schimbate.

”Au spus că au fost comandate bănci pentru gările din regională, iar la Arad au fost montate pe peroane 14 bucăți. Au fost receptivi și au dat asigurări că toate aceste bănci vor fi schimbate. Au și început operațiunea înainte să plec din gară”, a declarat Falcă.

Primăria a solicitat ca pe bănci să fie trecut numele orașului, edilul afirmând că a primit asigurări în acest sens de la Regionala CFR.

În luna decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a participat la recepția parțială a lucărilor de modernizare efectuate în Gara Arad. Investiția, în valoare de aproximativ 334 milioane lei, a fost începută în 2012, ca parte din proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată cuprinsă între frontiera cu Ungaria (Curtici) și Simeria, tronson care face parte din coridorul feroviar pan-european.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite