Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericol pe șoselele din județ: aproape un sfert dintre mașinile controlate de RAR au avut diverse defecțiuni

Reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) anunță că în prima jumătate a anului,  peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectori prezentau pericol iminent de accidente.

Pericol pe șoselele din județ: aproape un sfert dintre mașinile controlate de RAR au avut diverse defecțiuni
Comentează 2

„Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție”, susține Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR.

Zeci de taloane retrase

În ceea ce privește situația de la Arad, trebuie spus că au fost verificate 324 de mașini, dintre care 24,38% erau neconforme, iar patru prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 3,09% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). „În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 84 de amenzi contravenționale, au fost retrase 85 de certificate de înmatriculare și au fost reținute două permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, mai spune Roxana Dima.

În încheiere, reprezentanții RAR au ținut să îndulcească pilula, susținând că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Fotografia are caracter ilustrativ

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite