Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericol pe patru roți: peste 27% dintre mașinile oprite în trafic în județul Arad aveau diverse probleme

Sărăcia și nivelul de trai destul de scăzut din România își spune cuvântul și în ceea ce privește parcul auto.

Pericol pe patru roți: peste 27% dintre mașinile oprite în trafic în județul Arad aveau diverse probleme
Comentează 3

Potrivit unui raport prezentat de Registrul Auto Român, aproape 3.500 dintre vehiculele verificate, anul trecut, în trafic aveau probleme tehnice grave, ceea ce a condus la încadrarea lor în categoria „pericol iminent de accidente”. „Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție”, susțin reprezentanții RAR.

În ceea ce privește situația de la Arad, trebuie spus că aici au fost verificate 626 de mașini, 27,32% dintre acestea dovedindu-se neconforme. Mai mult, inspectorii RAR afirmă că șase maşini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 2.08% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). „În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 181 de amenzi contravenționale și au fost retrase 180 de certificate de înmatriculare”, mai afirmă cei de la RAR.

Trebuie spus că, în situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite