Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

PERCHEZIȚII LA  PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC
Comentează 1

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad,  au pus în aplicare 40 de mandate de percheziție domiciliară și 52 de mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat, au fost reținute 14 persoane, în cazul altor 5 fiind dispusă continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În primul caz, din cercetări a reieșit  că, în perioada martie - octombrie a.c., 8 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în județul Arad.

În cel de-al doilea, din luna martie a.c., 3 persoane ar fi vândut, în municipiul şi judeţul Arad, droguri de risc şi mare risc. De asemenea, ar fi desfășurat în mod repetat, fără drept, operaţiuni cu substanţe psihoactive, constând în achiziţionarea, deţinerea în vederea comercializării şi vânzarea acestora în municipiul Arad.

În al treilea caz, în perioada mai 2021 - septembrie a.c., 13 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în județul Arad.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 1,63  kilograme de cannabis, 400 de grame de cocaină, 100 de grame de drog de mare risc, peste 250 de grame de substanţă psihoactivă cristalină, 30 de grame de ciuperci halucinogene, 8 kituri pentru cultivarea ciupercilor halucinogene, 15 grindere, 15 cântare, 44 de telefoane mobile, un pistol airsoft supus autorizării, un pistol cu bile supus autorizării, 119.190 de lei, 23.885 de euro, 400 de dolari, 30.000 de forinţi, precum și 30 de grame de aur.

La data de 13 octombrie a.c., procurorii au prezentat magistraților Tribunalului Arad 14 persoane, acestea fiind arestate preventiv.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. Caraș-Severin, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Alba, polițiști ai I.P.J. Arad și efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acțiunea a beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite