Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patronii de cluburi nu pot verifica vaccinații. Unde apar CONTROVERSELE

Patronii de cluburi nu pot verifica vaccinații. Unde apar CONTROVERSELE
Comentează 0

Accesul în cluburi, restaurante sau săli de fitness se va face, de la 1 iunie, doar cu dovada vaccinării. Însă, pentru patroni nu este clar cum își vor putea verifica clienții. Hârtia care atestă vaccinarea nu are niciun fel de elemente de securitate, iar operatorii nu au acces în bazele de date. În aceste condiții, oamenii spun că așteaptă clarificări de la autorități, relatează Realitatea PLUS.

"Dacă vrea să intre undeva, românul poate să își facă o hârtie la xerox sau acasă și eu nu am de unde să știu dacă e real sau nu. Avem nevoie de Guvern să vină cu o soluție. Este foarte greu să controlăm toți oamenii, dacă nu avem o aplicație, o baza de date în care să băgăm CNP-ul", spune Bogdan Nedelcu, proprietar de club.

Soluții se vor găsi, spun autoritățile, dar nu se știe și care vor fi acestea.

"Vom modifică actele notmative necesare. Am prezentat în CNSU următoarele etape, să știe oamenii la ce să se aștepte (...) Suntem în 2021, putem să discutăm de soluții", a afirmat premierul Florin Cîțu. 

Una dintre variantele vehiculate chiar de prefectul Capitalei este ca restaurantele, sălile de fitness și organizatorii de evenimente să devină operatori de date cu caracter personal.

"Certificatul în format printat sau în format electronic, de asemenea, se mai poate face -  dacă există aceste mijloace tehice la dispoziția celui care organizează - prin rețeaua STS, se poate verifica, la fel ca la vot. Probabil că da, vor trebui să devină (organizatorii să devină operatori de date cu caracter personal  -n.r.) pentru că sunt și date sensibile, de tip medical", spune prefectul Capitalei, Alin Stoica. 

Procesul este însă unul îndelungat și costisitor, iar mulți antreprenori nici măcar nu sunt eligibili să opereze cu datele personale ale românilor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite