Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parteneriat între orașele Arad și Lendava (Slovenia)

Parteneriat între orașele Arad și Lendava (Slovenia)
Comentează 0

În 16 mai, primarul Gheorghe Falcă și viceprimarul Levente Bognar s-au aflat la Lendava, unde a au semnat un parteneriat de claborare.

”Încă din anul 2010, municipiul Arad și orașul Lendava au stabilit și dezvoltat bune relații de colaborare,  bazate pe numeroasele puncte de interes comun în domeniul cultural și al protecției mediului prin valorificarea surselor alternative de energie. Reprezentanţii celor două administrații locale și-au exprimat, pe parcursul întâlnirilor din ultimii ani,  dorința de a strânge relațiile de colaborare. În 2015,  municipiul Arad și-a manifestat disponibilitatea pentru încheierea unui acord de parteneriat”, precizează un comunicat al Primăriei Arad.

Conform sursei citate, cele două administrații și-au propus dezvoltarea unei colaborări în vederea valorificării resurselor de apă termală, punerea în valoare a patrimoniului celor două comunități, precum și accesarea programelor de finanțare lansate de Uniunea Europeană, în domenii de interes comun.

Pe baza unor programe corespunzătoare, cele două administrații vor facilita și colaborarea între instituții culturale, organizații, asociații și ansambluri artistice.

Acordul încheiat vizează de asemenea efectuarea unor schimburi de experiență între unitățile locale de învățământ, facilitând colaborarea dintre elevi, studenți, cadre didactice și cercetători, în conformitate cu atribuțiile de care dispun la nivel local.

Ca o curiozitate, orașele Arad și Lendava mai au ceva în comun: moștenirea artistică lăsată de sculptorul Zala Gyorgy,  unul dintre cei mai importanți artiști plastici europeni de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX. Gyorgy s-a născut în anul 1858 la Lendava și este autorul Statuii Libertății aflată în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare din Arad.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite