Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acord de parteneriat între Arad și un oraș sloven

Acord de parteneriat între Arad și un oraș sloven
Comentează 0

Primăria a publicat proiectul de partaneriat cu orașul sloven Lendava, iar documentul poate fi studiat de arădeni înainte de a fi supus aprobării Consiliului Local.

Municipiul Arad și Orașul  Lendava au stabilit și dezvoltat relații de colaborare începând cu anul 2010, cele două administrații identificând numeroase puncte de interes comun în domeniul cultural, dar și în cel al protecției mediului prin valorificarea surselor alternative de energie.

Edilii și-au exprimat, pe parcursul întânirilor din ultimii ani, dorința  de  a  strânge  relațiile de colaborare, iar disponibilitatea administrației arădene pentru încheierea unui acord de parteneriat a fost exprimată  încă din 2015.

”Încheierea unui acord de parteneriat între Municipiul Arad și Orașul Lendava este importantă pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domenii de interes comun (cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administrație publică locală, valorificarea resurselor de apă termală, punerea în  valoare a patrimoniului), în folosul celor două comunități, precum și pentru accesarea în comun a fondurilor europene prin  programele de finanțare destinate proiectelor implementate în parteneriat de autoritățile locale din statele membre ale UE”, se arată în proiect.

Până în 27 aprilie, la registratura Primăriei, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite