Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parada de primăvară a vehiculelor istorice la Arad - prima apariție a unui camion istoric.

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 10:00, în piața Avram Iancu din Arad a avut loc „Parada de primăvară a vehiculelor istorice”.

Parada de primăvară a vehiculelor istorice la Arad - prima apariție a unui camion istoric.
Comentează 0

De câțiva ani, arădenii s-au obișnuit cu aceast eveniment ce are loc primăvara și toamna pe platoul pieței din spatele teatrului Ioan Slavici. Deși de această dată vremea nu a fost tocmai favorabilă, când președintele filialei R.C.R. Arad, domnul Felix Crăciun a „claxonat” adunarea la întâlnire, au răspuns prezent peste 40 de vehicule istorice de diferite mărci, atât românești, cât și occidentale sau chiar americane.

Vehiculele au putut fi admirate atât de tineri, sau de cei mai în vârstă - nostalgici după vremurile în care aceste vehicule străbăteau drumurile țării, însă cu toții s-au bucurat de aceste bijuterii pe patru roți, unele dintre exponate având o vârstă venerabilă cum a fost cazul unui autoturism AERO fabricat în perioada interbelică.

Copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult mai ales de mașinile de teren și militare. Printre mărcile prezente la paradă au fost câteva Dacii impecabil restaurate, Mercedes, Volvo, Chevrolet „Corvette”, o motocicletă cu ataș marca Simson și bineînțeles frumoasele IMS-uri și TV –uri militate dintre care o autostație militară pefect funcțională deținută de un pasionat automobilist arădean, un om cu un suflet mare.

Surpriza zilei a fost un camion „Bucegi” militar fabricat la Brașov în anul 1976 care a fost vedeta suratelor. Este prima apariție a unui camion militar românesc la Parada de la Arad, camion care aparține prietenului nostru Petru Filca din Caraș Severin, membru în clubul R.C.R. Caraș-Severin. Despre Petru Filca se poate face un film, el fiind deținătorul a patru camioane istorice românești, este un mecanic, electrician și șofer de excepție, însă dincolo de acest fapt este un iubitor împătimit al camionului românesc , sperând  să-l mai avem printre noi și la alte parade.

Filiala Retromobil Arad este una renumită în țară, iar în curând în cadrul Retro Arad vor apărea și „greii” pentru că deja se pregătesc pentru viitoarea paradă, camione care au străbătut drumurile României de altă dată.

Să restaurezi un vehicul istoric este foarte costisitor, piesele se găsesc extrem de greu, însă atunci când este dragoste și pasiune, se poate.

Vă așteptăm cu drag la următoarea paradă de toamnă!

Articole asemanatoare