Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Retroparada de toamnă-mașinile de epocă se reîntîlnesc sîmbătă-15 0ctombrie

Retroparada de toamnă-mașinile de epocă se reîntîlnesc sîmbătă-15 0ctombrie
Comentează 0

Sâmbătă 15 octombrie începînd cu orele 10 ,  pe platoul din  P-ța Avram Iancu din Arad  va avea loc retroparada vehiculelor istorice. Vor fi expuse peste 20 de mașini , unele fabricate cu peste 50-60 de ani în urmă , sau chiar mai mult. Evenimentul este simultan , cu mici excepții în toată țara și are ca scop prezentarea vehiculelor istorice și de a atrage atenția asupra faptului  că și România poate avea alături de alte țări o istorie automobilistică. Vor fi prezenți alături de bijuteriile lor pe patru roți colecționari și deținători de astfel de vehicule  unele dintre ele fabricate  în perioada interbelică.

Din ce în ce mai mult ia amploare acest frumos fenomen , de a recondiționa vehicule care astăzi nu se mai fabrică , însă au fost cîndva mîndria noastră ca țară. Din păcate acești  oameni  nu beneficiază prea mult de sprijinul statului , pentru că la urma , urmei  dumnealor sînt cei care țin  istoria automobilistică în mîini , oameni care din economiile lor pun ban pe ban și readuc la viață aceste minunate bijuterii mecanice.Nu este ușor mai ales financiar dar o fac din dragoste și pasiune pentru mașină.

Evenimentul este organizat de RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA , care de două ori pe an organizează și  prezintă aceste frumoase mașini rare publicului. Retroparada din primăvară  de la Arad a fost un adevărat succes , fiind foarte apreciată la nivel de țară , atît ca număr de participanți cît și prin prezentare și mediatizare a evenimentului.                                                                                  P.S.  Joi 13 octombrie la ora 13 .00 v-a avea loc o conferință de presă pe această temă la Cafee Classic lîngă Piața mică.

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare