Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PANDELE × MUR MURS: discuţie cu artistul şi proiecţie de film Inaugurarea picturii murale de la Cinema Arta

În ultimele zile de august, în Grădina de Vară a Cinematografului Arta, Asociaţia CitiZenit vă invită la inaugurarea celui mai mai mare mural din Arad, realizat de Radu Pandele, cu povești, discuții cu artistul și unul dintre cele mai frumoase documentare ale regretatei Agnès Varda.

PANDELE × MUR MURS: discuţie cu artistul şi proiecţie de film Inaugurarea picturii murale de la Cinema Arta
Comentează 0

Născut la Bucureşti, dar crescut la Arad, Radu Pandele şi-a descoperit de timpuriu pasiunea pentru arta vizuală pe care a aprofundat-o cu studii superioare la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Grenoble (Franţa). Activează ca graffer din 2007, iar din 2015 ca muralist, fiind şi membru al echipei Sweet Damage. Lucrările sale pot fi găsite în toate orașele mari din România, cât și prin Europa.

Îndrăgitul film Mur Murs ilustrează o călătorie pe străzile din Los Angeles, California prin care Varda documentează picturile murale din Los Angeles, murale care reflectă diferite comunități, culturi și personaje ale orașului. Acest documentar kaleidoscopic devine un studiu asupra comunităților și în același timp o dovadă a diversității și a necesității artei în spațiul public. 

Așteptăm cu entuziasm să celebrăm împreună un nou reper în peisajul urban arădean și să ne bucurăm de o seară dedicată artei și comunității.

Program:

20:00 - Vernisaj pictură murală

20:30 - Artist Talk cu Radu Pandele

21:00 - Proiecție film de arhivă: Mur Murs / Mural Murale (r. Agnès Varda, 1981)

Muralul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad.

Parteneri: Tara Plan, Labrador

Mulțumiri speciale către Daniela Ursachi, Lucian Țidorescu, Michael Iliesco, Petru Ciacli, Sebastian Lata, Robert Gîț, Călin Vodă, Bogdan Boca, Sandra Dinulescu, Rudolf Veres, David Ardelean, Florin Popa, Alexandru Leric, Teofil Cociuba, Diana Serghiuță-Popa, Alex Malom, Radu Mereuța, Sorin Neamțu, Anca Miruna Lăzărescu, Florin Badiță-Nistor și Onaka Alquilier.

-----

Evenimentul face parte din proiectul Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.

Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect CitiZenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite