Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Weekendul de Film – Cinematograful Arta ...

Weekendul de Film – Cinematograful Arta ...
Comentează 0

... a început de vineri seara cu filmele „Caz de forţă majoră” (Suedia - 2014) şi „Lecţia” (Bulgaria - 2014). Adică două filme ancorate-n contemporaneitate, însă unele sunt problemele ce ţi le pune pe nepregătite viaţa-n faţă într-o Suedie hipercivilizată şi cu totul altele într-o Bulgarie aflată într-o tranziţie interminabilă, a naibii de cunoscută şi românilor.

vasiliscul

Iată şi programul de sâmbătă, 19 septembrie:

Ora 17.00 Toto şi surorile lui, Romania – 2014, regizat de Alexander Nanau, este un documentar observațional, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București, ce spune poveste emoționantă a trei frați nevoiți să se împace cu lipsa mamei și să se maturizeze înainte de vreme.

Ora 19.00 -      Bucuresti Non Stop, Romania – 2015, în regia lui Dan Chisu. O noapte petrecută în faţa unui nonstop de cartier. Achim, proprietarul magazinului, reprezintă legătura între patru poveşti ale unor oameni obişnuiţi, surprinşi în situaţii extraordinare. Oricât de diferiţi, şoferul de taxi şi prostituata, cuplul de bătrâni, îndrăgostiţii şi escrocii cartierului au ceva în comun: magazinul nonstop al lui Achim.

Ora 21.30 -      Xenia, Grecia – 2014, în regia lui Panos H. Koutras, proiectat în Un Certain Regard la Cannes 2014, un film ce prezintă povestea emoționantă a doi frați ce își caută tatăl. A fost premiat cu Cel Mai Bun Film la Gijon, filmul fiind proiectat și la Karlovy Vary, Toronto, Reykjavik, Rio de Janeiro și multe alte festivaluri.

Intrarea la toate proiecțiile este gratuită. Evenimentul este organizat de către Centrul Municipal de Cultură Arad în parteneriat cu FilmETC. și 111film.

Galerie foto (40)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide