Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pâncota spune pas Ligii a II-a. "Suntem pe cale să punem capăt proiectului Șoimii Pîncota"

Pâncota spune pas Ligii a II-a.
Comentează 1

Concluziile întâlnirii dintre președintele clubului Şoimii Pâncota, Pavel Piroș și autoritățile locale pîncotane în formulă completă sunt clare. Conform sportarad.ro, după discuțiile desfășurate Primăria orașului din Podgorie, s-a decis ca locul din Liga a 2-a și, implicit clubul, cu pasive și active, să fie scos pe piață. Se pare că cei din conducerea oraşului au decis să nu mai finanțeze clubul de fotbal Șoimii Pîncota în Liga a 2-a, dar nici în Liga a 3-a. 

„Oficialitățile locale din Pîncota s–au exprimat clar în favoarea întreruperii pe loc a finanțării clubului. Este clar că eu nu pot ține de unul singur un club de fotbal, drept pentru care suntem pe cale să punem capăt proiectului Șoimii Pîncota, ce a început în Liga a 4-a și iată că se încheie după cel de-al doilea an de Liga a 2-a. Clubul va fi cedat cu active și pasive. Fiindcă noile oficialități locale din Pîncota nu vor mai aloca bani pentru ultimele două salarii aferente stagiunii trecute și s-au mai strâns și alte datorii în special la Federația Română de Fotbal, tot ce au de făcut noii proprietari ai clubului este să acopere pasivele. Ar fi vorba despre 2,7 miliarde de lei vechi, eu zic că nu e o sumă mare pentru o grupare de Liga a 2-a. Mă poate contacta oricine din țara asta, clubul poate fi mutat oriunde după ce Consiliul Local Pîncota, membrii fondatori și Pavel Piroș ies defintiv din schemă. Mi-ar plăcea să găsesc pe cineva din județul Arad să preia acest club. Am putea să-l ajutăm cu terenul, cu baza sportivă din Pîncota, care e omologată pentru Liga a 2-a. Apoi, schimbarea numelui nu va mai fi treaba mea, deși, din câte știu eu, această operațiune poate fi negociată cu Federația Română de Fotbal. Sau, în cel mai rău caz, numele Pîncota va dăinui încă un sezon în Liga a 2-a”", spune preşedintele Pavel Piroş. 


"Trebuie să fim realiști, să ne dăm seama că până la urmă suntem un oraș destul de mic și avem destule de făcut pentru comunitate. Suntem aleși de oameni pentru oameni, iar dacă majoritatea a decis într-o direcție trebuie să o respectăm. O să înscriem o echipă în Liga a 6-a sau a 5-a, unde ne primește AJF-ul. Nu cred că sunt necesare mai mult de 400-500 de milioane de lei vechi pentru primul an, important este să pornim la drum și să avem grijă de grupele noastre de copii”, a menționat spus noul viceprimar al Pâncotei, pentru sportarad.ro, Nelu Boiciuc.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite