Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Onoarea nu o putem cumpăra pe bani”; Meleșcanu (fost senator ALDE): „Acest proverb este un pamflet și îl tratez ca atare”

Fostul ministru de externe Teodor Meleșcanu, care și-a petrecut primii ani ai vieții în județul Arad, fiind de altfel absolvent al Liceului Moise Nicoară, este un om căruia îi plac piruetele... politice. Mărturie stă modul cum a părăsit PDSR-ul controlat de Ion Iliescu pentru a forma Alianța pentru România, formațiune care a fuzionat ulterior cu Partidul Național Liberal, modul cum a părăsit PNL în 2012 pentru a prelua conducerea Serviciului de Informații Externe, candidatura pentru funcția de președinte al României pe care și-a pregătit-o din postura de șef al SIE, înscrierea în ALDE și în cele din urmă acceptarea propunerii PSD de a prelua conducerea Senatului, după ieșirea de la guvernare a ALDE și demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea camerei superioare a Parlamentului.

„Onoarea nu o putem cumpăra pe bani”; Meleșcanu (fost senator ALDE): „Acest proverb este un pamflet și îl tratez ca atare”
Comentează 1

Deși forurile de conducere ale ALDE au decis că orice membru care va accepta vreo funcție de la PSD va fi automat exclus din partid, Meleșcanu nu s-a simțit timorat și a devenit președintele Senatului, plasându-se singur în afara partidului din care făcea parte la acea dată, la fel cum s-a întâmplat în 2012, când a devenit șeful SIE.

Dar ce scria pe Facebook în 2016 Teodor Meleșcanu? Era 16 noiembrie. „Astăzi am semnat ANGAJAMENTUL PE ONOARE ca în situația în care voi fi ales ca senator, să activez cu loialitate în grupul parlamentar ALDE din Senat și să nu părăsesc acest grup, sub nici un motiv, pe toată durata mandatului.” Dar haideți să vedem cum arată angajamentul: „Subsemnatul/Subsemnata Meleșcanu Teodor Viorel membru/membră ALDE și candidat/candidată din partea ALDE la alegerile legislative din 11 decembrie, mă angajez pe onoare ca, în situația în care voi fi ales/aleasă ca membru al Parlamentului, senator sau deputat, să activez cu loialitate în grupurile parlamentare ALDE din Camera Deputaților și din Senat și să nu părăsesc acest grupuri sub niciun motiv pe toată durata mandatului. Încălcarea acestui angajament echivalează cu o demisie din funcția de membru al Parlamentului.”

La Meleșcanu însă, încălcarea angajamentului nu a fost echivalentă cu o demisie din Parlament, ci cu o avansare, fostul ministru de externe devenind astfel președintele Senatului și al doilea om în stat.  

Glumind puțin, Teodor Meleșcanu a dat un răspuns cât se poate de personalizat proverbului românesc care spune că „Onoarea nu o putem cumpăra pe bani”. „Acest proverb este un pamflet și îl tratez ca atare”, pare să spună acesta, dacă stăm să îi analizăm puțin faptele.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite