Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Oamenii Drumului: Terra Banatica“ – proiecție caritabilă, în prezența regizorului, la Arad

Filmul „Oamenii Drumului: Terra Banatica“, primul documentar de lung metraj despre Via Transilvanica – Drumul care unește, va avea o proiecție specială, la Arad, în prezența regizorului, Mircea Gherase.

Filmul va putea fi văzut joi, 20 iulie 2023, de la ora 21.00, în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“, în cadrul unui eveniment cu caracter caritabil, la care spectatorii sunt invitați să doneze pentru o bornă  a Aradului pe Via Transilvanica.

„Oamenii Drumului: Terra Banatica“ – proiecție caritabilă, în prezența regizorului, la Arad
Comentează 0

Filmul surprinde întregul proces al construirii traseului din Caraș-Severin, care a fost lansat anul trecut în luna iulie și spune povestea oamenilor din spatele acestui traseu de lungă distanță.

Înainte de a viziona proiecția, spectatorii vor fi invitați la o degustare de vin, primul vin al drumețului Via Transilvanica by Crama La Salina & ISSA.

După film, va avea loc o sesiune Q&A la care este invitat Mircea Gherase, regizorul documentarului.

Proiecția are ca scop principal promovarea drumului de lungă distanță Via Transilvanica și strângerea de fonduri pentru o bornă Via Transilvanica a arădenilor.

Alături de Tibi Useriu, în toamna anului 2022, Eva Hochbauer, președintele Asociației ACS Ultra Până La Capăt, a avut șansa să parcurgă în alergare tot traseul Via Transilvanica – 1.400 km., de la Putna la Drobeta Turnu Severin.

În urma experienței trăite de-a lungul întregului drum, în primăvara acestui an, asociația și-a „luat” rolul de părinte de drum pe segmentul Poiana - Lindenfeld - Vârful Nemanu Mare în județul Caraș-Severin.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ din Arad sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură.

„Oamenii Drumului: Terra Banatica” este o producție Mircea Gherase și Tășuleasa Social, cu: Alin Ușeriu, Anna Székely, Tibi Ușeriu, Principele Nicolae al României, Paul Burzo, Iulia-Alexandra Mureșan, Horațiu Ciliboaie, Daniel Moise, Romeo Dunca, Nistor Talpeș, Nicolae Beg, Kitty Bojan, Ștefan Ichim și Iulian Gabor.

Premiera mondială a filmului a avut loc, anul trecut, în Statele Unite ale Americii, la Chicago, în cadrul Galei comunității românești „Romanian Blues”, organizată de RUF – Romanian United Fund, comunitate globală construită cu scopul de a încuraja și finanța dezvoltarea diasporei române și a legăturilor acesteia cu România.

Iar locul lansării nu a fost ales deloc întâmplător deoarece, în urmă cu trei ani, în 2019, în cadrul unui eveniment similar, RUF și comunitatea diasporei române din America au strâns într-o noapte de gală 100.000 de dolari, care s-au materializat în 100 de kilometri de traseu pe Via Transilvanica, incluzând și o porțiune din Terra Banatica – tronsonul de 256 de kilometri care străbate județul Caraș-Severin.

****

Trailer film: https://youtu.be/ryC9nh2N448  

Un film de: Mircea Gherase

Produs de: Tășuleasa Social & Mircea Gherase

Editare și mixare sunet: Filip Mureșan

Colorizare: Răzvan Dimitriu

Consultant: Lucian Mircu

Subtitrări: Kitty Bojan

Traducere: Iulia-Alexandra Mureșan

Poster Designer: Ioana Capotă

 

 


Scrie un comentariu

trimite