Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Oameni“. Expoziție de fotografie, pe platoul din fața Palatului Administrativ

Expoziția de fotografie „Oameni“ – autor Radu Dumitrescu va putea fi văzută, în perioada 28 iulie – 10 august, pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad.

„Oameni“. Expoziție de fotografie, pe platoul din fața Palatului Administrativ
Comentează 1

Expoziția, care cuprinde 60 de fotografii realizate de Radu Dumitrescu, este un rezultatul demersului autorului, de a documenta viața așa cume ea, neregizată, uneori tragică, alteori comică, uneori dramatică, alteori extatică, dar mereu interesantă și niciodată anostă.

În opinia autorului, expoziția reliefează momente din banalul cotidianului arădean, momente ce trec foarte ușor neobservate dacă nu ești atent și dacă nu le cauți.

Fotografiile prezintă instantanee din viața cotidiană arădeană, portrete de oameni simpli, necunoscuți dar și diverse locuri din oraș.

Despre autor:

Mă cheamă Radu Dumitrescu, sunt din Arad și am 39 de ani. Sunt fotograf de stradă și sunt pasionat de obiectivele vintage, linux și bere.

Am început să fac poze din joacă, pe stradă, prin tramvai în drum spre muncă, undeva prin 2013, folosind doar telefonul. În 2016, când mi-am luat primul DSLR, am început să iau fotografia în serios. Deși nu prea știam ce fac, am continuat să pozez strada cu o obstinație aproape stupidă și cu o pasiune mereu crescândă. Am învățat mult, am umblat mult, am adunat zero regrete și o mulțime de amintiri faine.

De-a lungul timpului am avut flirturi mai mult sau mai puțin pasagere cu fotografia de eveniment, cu portretul, cu macrofotografia și cu astrofotografia, dar fotografia de stradă rămâne preferata mea.

Găsesc ceva aproape îmbătător în a fi în stradă și a face poze. Să zăbovesc la un colț de stradă, ascultând rumoarea orașului și privind tracătorii e pentru mine mai fain ca un film la cinema. Prefer de-o mie de ori să mă plimb și să mă pierd prin piețe făcând poze, să mă opresc preț de-o bere rece la câte un birt de cartier, în loc să stau o seară întreagă în cel mai fițos club din oraș.

Demersul meu este acela de-a documenta viața așa cume ea, neregizată, necoafată, neambalată, uneori tragică, alteori comică, uneori dramatică, alteori extatică, dar mereu interesantă și niciodată anostă. Printre cele mai mari satisfacții e să reușesc să surprind în fotografiile mele, acele momente sublime, aproape magice, din care e compus banalul cotidianului, momente ce trec foarte ușor neobservate dacă nu ești atent și dacă nu le cauți în mod activ.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite