Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O şcoală din Arad funcţionează de 40 de ani fără toaletă

O şcoală din judeţul Arad, unde învaţă peste 400 de copii, aşteaptă de şapte ani finanţare pentru dotarea clădirii cu toalete moderne. În cei peste 40 de ani de când a fost inaugurată, şcoala a pus la dispoziţia elevilor săi doar latrine. Aşa că nu a primit niciodată autorizaţie sanitară de funcţionare

O şcoală din Arad funcţionează de 40 de ani fără toaletă
Comentează 67

Pentru ca lucrările la noile toalete ale şcolii din localitatea Beliu să fie terminate, ar mai fi nevoie de 700.000 de lei. Din estimările constructorilor, lucrarea este realizată în proporţie de 70%. Pentru restul de 30% Primăria Beliu doreşte acum să acceseze fonduri tot de la stat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, program finanţat de Ministerul Dezvoltării.

Investiţia a început încă din vremea Guvernului Tăriceanu, în anul 2007. După trei ani în care lucrările au înaintat cu viteza melcului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, instituţie prin care a fost contractată lucrarea, a anunţat că nu a mai primit bani de la minister şi că lucrările nu pot fi continuate.

La ora actuală, peste 80 de şcoli din judeţul Arad se află în imposibilitatea de a obţine autorizaţie sanitară de funcţionare, în mare parte din cauza toaletelor aflate în curte.  

Sursa: www.digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite