Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doar 42 de clădiri de învățământ au autorizație de la pompieri, din peste 1.000. Iată explicațiile

Situația numărului de clădiri școlare din județ care au autorizație PSI pare îngrijorătoare, dacă ne uităm pe cifre, pentru că doar 42 dețin astfel de documente din peste 1.000, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Doar 42 de clădiri de învățământ au autorizație de la pompieri, din peste 1.000. Iată explicațiile
Comentează 0


Totuși, reprezentanții ISU precizează că din cauza legislației nu a fost nevoie de autorizație PSI în cazul celor mai multe clădiri cu destinație de învățământ. Asta pentru că, potrivit reglementărilor, școlile construite înainte de 1997 nu trebuie să obțină autorizație de la ISU, decât dacă după acest an au avut lucrări de construcție.

Majoritatea școlilor din județ sunt construite cu decenii în urmă, ele respectând normele de siguranță de la vremea respectivă. Potrivit reprezentanților ISU Arad, cum multe școli din țară sunt construite după același proiect, acesta a fost autorizat o singură dată, înainte de 1989.

”În cazul școlilor care nu dețin în acest moment autorizație PSI nu înseamnă că nu se îndeplinesc normele de siguranță. Pe de altă parte, unele care dețin autorizații ar putea să nu respecte aceste norme, pentru că nu ar avea suficiente stingătoare sau din alte motive”, a declarat, pentru ARQ,  purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care este încă și ministru al Educației, a declarat că doar 2.000 de școli din România, reprezentând 7% din numărul total, au autorizaţie de la pompieri.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite