Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O parodie de prost gust în Consiliul Local: PSD se preface că nu mai știe că a votat creditul privind regenerarea cartierelor Aradului și... se opune cu scandal!

O parodie de prost gust în Consiliul Local: PSD se preface că nu mai știe că a votat creditul privind regenerarea cartierelor Aradului și... se opune cu scandal!
Comentează 0

Printr-un comunicat de presă transmis astăzi presei locale, PSD Arad, deși în decembrie anul trecut îl vota, acum se declară contra împrumutului pentru acest proiect, pe motiv că subiectul a fost folosit de primar în campania electorală și că... a fost lăudat de presă. Să nu mai știe stânga ce face dreapta?! Cum se explică această duplicitate, schimbarea de atitudine a pesediștilor, care în urmă cu câteva luni erau de acord cu creditul, iar acum s-au răzgândit? Și o altă întrebare, în aceeași cheie:   cam cât de deștept trebuie să fii să te opui cu surle și trâmbițe semnării unui credit pe care l-ai votat tot cu surle și trâmbițe, în vederea un proiect care schimbă radical în bine imaginea cartierelor Aradului?

Nici nu și-a început bine mandatul, noua echipă de consilieri locali PSD își și dă cu stângul în dreptul. Trecem repede peste glumițele puerile din ședința de consiliu (un consilier pesedist a întrerupt ședința pentru a-i da primarului un cronometru, într-o pornire demnă de șotiile din școala primară) deși ele demonstrează „nivelul de echipare” al celor care ajung să banalizeze o funcție extrem de importantă. Surprinzător este că PSD nu a învățat nimic din greșelile de până acum și înțelege că a fi în opoziție înseamnă să se opună tuturor proiectelor, indiferent de impactul și oportunitatea lor.  

Cea mai importantă inițiativă pentru calitatea vieții în Aradul următorilor ani o reprezintă regenerarea urbană a cartierelor. Ea prevede izolarea blocurilor de locuințe, crearea de locuri de parcare, amenajarea de parcuri, asfaltarea trotuarelor și drumurilor dintre blocuri. Pe scurt, un Arad mai plăcut. Printr-un comunicat de presă transmis astăzi presei locale, PSD Arad, deși în decembrie anul trecut îl vota, acum se declară contra împrumutului pentru acest proiect, pe motiv că subiectul a fost folosit de primar în campania electorală și că... a fost lăudat de presă. Să nu mai știe stânga ce face dreapta?! Cum se explică această duplicitate, schimbarea de atitudine a pesediștilor, care în urmă cu câteva luni erau de acord cu creditul, iar acum s-au răzgândit? Și o altă întrebare, în aceeași cheie:  cam cât de deștept trebuie să fii să te opui cu surle și trâmbițe semnării unui credit pe care l-ai votat tot cu surle și trâmbițe, în vederea un proiect care schimbă radical în bine imaginea cartierelor Aradului?

Pesediștii vorbesc despre folosirea excedentului bugetar pentru această investiție. Nu își mai pun însă problema finanțării investițiilor în curs, acoperite din acest excedent. Și tac mâlc și cu privire la faptul că, în urmă cu câteva luni, același partid avea o cu totul altă părere! Așa se întâmplă când trimiți în Consiliul Local oameni nepregătiți, care însă sunt fuduli.

 „Ne declarăm din start împotriva acestui împrumut BERD de 20.000.000 EURO, în condiţiile în care există un excedent bugetar semnificativ, care la 15 iulie 2016 se ridica la 130.000.000 RON, adică 30.000.000 EURO.Cât priveşte aria priorităţilor investiţionale este clar că cetăţenii acestui oraş au nevoie de un Spital Municipal nou, modern şi nu de PARKTRONIC 2, adică parcări cu plată pe care Falcă intenţionează ulterior să le concesioneze.Unde mai pui faptul că acesta se face că nu aude când vine vorba despre fonduri europene ca sursă de finanţare pentru investiţia în cauză.Ne simţim obligaţi să-i destupăm urechile şi să-l provocăm la o discuţie serioasă şi argumentată pe acest subiect.S-au terminat vremurile în care primarul se juca pe banii arădenilor pentru finanţarea unor proiecte megalomane în profund dispreţ faţă de banul public.PSD Arad se va opune constant cheltuirii defectuoase a fondurilor provenite din taxele şi impozitele cetăţenilor şi ne vom lupta constant ca aceştia să fie informaţi corect.Aşa cum ne vom lupta ca proiectele cu adevărat importante pentru comunitate să prindă contur”, se arată în comunicatul de presă al consilierul local PSD Adrian Todor, remis publicității azi.

În ședința de astăzi a Consiliului Local s-a votat semnarea contractului de creditare. Investiția intră în linie dreaptă, cu toată opoziția pesediștilor pentru care viața arădenilor din cartiere este mai puțin importantă decât războiul lor politic.

P.S.: În Consiliul Local au zburat iar cuvinte grele. Unele rostite de primar, altele de opoziție. Continuăm să susținem că astfel de manifestări nu au ce căuta în Palatul Administrativ, care nu este nici bâlci, nici mahala. Oricât ar fi de nepregătiți interlocutorii, există totuși un standard de decență sub care nu se poate coborî în ședințele solemne de Consiliu Local!

Autor: Andrei Ando

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite