Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă rectificare bugetare, pe final de mandat: Aradul a fost lăsat din nou la coadă


Potrivit liberalilor arădeni, Guvernarea PSD desconsideră Aradul şi pe picior de plecare. Aceștia susțin că prin sumele  alocate administraţiilor locale pentru echilibrarea bugetelor locale, la sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul Dăncilă pune din nou Aradul la coada listei naţionale.  

O nouă rectificare bugetare, pe final de mandat: Aradul a fost lăsat din nou la coadă
Comentează 1

Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale a PNL Arad, arată cu degetul înspre guvernanții aflați pe ultima sută de metri a mandatului că au alocat Aradului doar 1,7 milioane de lei, față de necesarul de aproximativ 50 de milioane.

„Aradul a primit 1,7 milioane de lei, în timp ce Călăraşi a primit 16 milioane, Bacău 29 de milioane, Craiova peste 30 de milioane, Oneşti peste nouă milioane, iar Drăgășani 1,82 milioane. Până și cei de la Drăgășani au primit mai mulți bani decât municipiul Arad. Suntem printre primii la contribuţii la bugetul de stat şi printre ultimii la alocări bugetare, de aceea consider că Aradul este păgubit de PSD. O parte importantă de responsabilitate o au parlamentarii PSD de Arad, Fifor, Căprar, Tripa şi Todor. Aceştia se luptă cu justiţia, între ei, cu partidele politice şi cu românii, dar nu se luptă niciodată pentru Arad şi arădeni. Vedem din nou cât de important este că PNL a răsturnat această guvernare incompetentă şi incorectă. Rămâne ca arădenii să sancţioneze prin vot şi parlamentarii PSD, care au dovedit zero sprijin pentru Arad”, a declarat Sergiu Bîlcea. Acesta este de părere că Aradul a fost pus din nou la colț, ceea ce arată, în opinia sa, cât de nocivă a fost guvernarea PSD. „Faptul că domnul Fifor, senatorul Zero este membru și vicepremier în acest Guvern muribund denotă faptul că din nou suntem puși la colț. În 2018, municipiul Arad a pierdut 16 milioane de euro, iar în 2019 a pierdut zece milioane de euro. Fondurile europene sunt singura sursă de investiții a Aradului. Acum, ce face Guvernul Dăncilă înainte să plece și domnul Fifor? Fac o nouă rectificare bugetară în care Aradul este în spate. Zero aproape, iar Craiova domnului Fifor primește 32 de milioane de lei”, mai spune Bîlcea.

La rândul său, viceprimarul Ionel Bulbuc, vicepreședintele Organizației Municipale a PNL Arad, susține că fără investiții, fără bani, municipiul se va dezvolta cu greutate. „ Suntem faultați, pedepsiți pentru că vrem să facem ceva în orașul acesta. Va veni însă o zonă de normalitate, când Guvernul va fi al românilor”, a declarat Bulbuc.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite