Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă METODĂ de ÎNŞELĂCIUNE. Infractorii se dau procurori şi cer bani şi bijuterii

Trei tineri din judeţul Botoşani, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, au fost reţinuţi de către poliţiştii bistriţeni după ce, în cursul zilei de sâmbătă, au reuşit să înşele mai multe femei din judeţul Bistriţa-Năsăud prin metoda "accidentul", contactându-le telefonic şi minţindu-le că rude de-ale lor au fost implicate în incidente rutiere.

O nouă METODĂ de ÎNŞELĂCIUNE. Infractorii se dau procurori şi cer bani şi bijuterii
Comentează 0

Tinerii au înşelat trei femei din municipiul Bistriţa şi din comuna Monor, cu vârste cuprinse între 56 şi 75 ani, cărora li s-au recomandat ca fiind secretar de stat, procuror, respectiv reprezentant al unei ambasade, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Aceştia le-au comunicat victimelor că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier şi le-au solicitat sume de bani sau bijuterii, pentru a fi soluţionat cazul în mod favorabil. Ulterior, la locul de întâlnire stabilit, s-a prezentat unul dintre tineri, care a intrat în posesia banilor, o singură femeie refuzând să-i dea necunoscutului suma solicitată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bistriţeni au identificat, pe raza municipiului Bistriţa, trei tineri în vârstă de 18 ani, 23 ani şi 24 ani, din judeţul Botoşani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune. Asupra acestora au fost găsite sumele de bani şi bijuteriile care au fost restituite persoanelor păgubite. Faţă de cei trei tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă", se arată în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

În cursul zilei de vineri, un tânăr de 25 ani, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, a primit mandat de arestare preventivă într-un alt dosar instrumentat de poliţiştii bistriţeni, având în vedere că acesta a coordonat din spatele gratiilor un grup de tineri din Vaslui, care a reuşit să păcălească prin aceeaşi metodă, „accidentul", persoane din judeţele Bistriţa-Năsăud, Vaslui şi Suceava, în cursul lunii septembrie.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite