Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de arădeni, implicați într-un caz de ÎNȘELĂCIUNE. Au luat credite cu acte false și nu au plătit ratele

Peste 40 de arădeni au fost implicați, de către administratorul unei firme, într-un caz de înșelăciune, fiind determinați să ia credite folosind documente false.

Zeci de arădeni, implicați într-un caz de ÎNȘELĂCIUNE. Au luat credite cu acte false și nu au plătit ratele
Comentează 561

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad anunță că au trimis-o în judecată pe inculpata Olimpia Codrean, pentru săvârşirea infracţiunilor  de instigare la înşelăciune în  formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Este vorba de două dosare în care femeia era cercetată pentru aceste fapte. Primul a fost deschis după ce ar fi determinat 27 de arădeni să contracteze credite în valoare totală de 412.000 lei de la o bancă din muninipiu. În al doilea caz, 18 persoane au procedat în acest fel, la cererea inculpatei, contractând suma totală de 155.772 lei.

Potrivit procurorilor, creditele au fost luate ”în  baza  unor  adeverinţe de salariu şi copii ale carnetelor de muncă conţinând  aspecte nereale, false”.

Ulterior, ratele nu au mai fost plătite, iar banca a rămas cu un prejudiciu de aproape 600.000 de lei.

În cazul Olimpiei Codrean, dosarele au fost înaintate spre soluţionare Judecătoriei Arad, însă cercetările procurorilor îi vizează și pe cei care au luat creditele folosind documentele false.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite