Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă ieșire pe Centura Aradului: de săptămâna trecută se circulă în sensul giratoriu de pe strada Cometei (VIDEO)


Sensul giratoriu situat la intersecția dintre strada Cometei și Centura Aradului a fost deschis circulației săptămâna trecută. Este vorba despre cel mai marte sens giratoriu din municipiu, care ușurează traficul atât dinspre, cât și înspre centură și Zona Industrială Park UTA 2.

O nouă ieșire pe Centura Aradului: de săptămâna trecută se circulă în sensul giratoriu de pe strada Cometei (VIDEO)
Comentează 1

„Realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului a reprezentat o prioritate atât pentru administraţia locală cât şi pentru cea judeţeană. Aşa se face că în acest moment Aradul este printre puţinele municipii din ţară cu un inel de centură realizat în proporţie de 75%”, susține primarul Călin Bibarț. În continuare, acesta afirmă că traficul prin municipiu va fi diminuat ca urmare a deschiderii acestei rute. „Dacă în acest moment vorbim despre zece ieşiri spre centura ocolitoare, odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a străzii Cometei, vom avea o nouă ieşire. Traficul în interiorul municipiului va fi considerabil diminuat, în special traficul greu din cartierul Micălaca, zona Calul Bălan şi din cartierul Grădişte. Această investiţie va duce totodată şi la dezvoltarea unei noi zone industriale la nivelului oraşului nostru. Faptul că lucrările la sensul giratoriu s-au încheiat, în mare parte, mai repede decât era preconizat nu poate decât să ne bucure şi sperăm să avem astfel de satisfacţii şi din partea celorlalţi constructori cu care Primăria Municipiului Arad are încheiate contracte pentru realizarea celorlalte obiective de invesţii”, a ținut să precizeze Bibarț.

La rândul său, ing. George Medințu, coordonatorul INTERMED UTILAJ și COMPANY AGREGAT, societățile care lucrează pe șantierul de pe strada Cometei, alături de partenerul principal FOREST NATUR FRUCT, susține că lucrările vor fi terminate în scurt timp. „Lucrările urmează ca în scurt timp să fie definitivate în proporție de 100%, dar cel mai important, pentru moment, este faptul că legăturile dintre strada Cometei, Centura Aradului și Zona Industrială (Park UTA 2) este funcțională și că se poate circula în bune condiții”, a declarat ing. George Medințu.

Care este valoarea investiției

Licitația pentru atribuirea lucrărilor s-a încheiat în 20 iulie 2018. Scopul proiectului a fost scoaterea traficul greu din cartierele Micălaca şi Grădişte, scenariul tehnic presupunând amenajarea unei legături rutiere între străzile Cometei (Grădişte) şi Lipovei (Micălaca) cu centura de ocolire a municipiului în scopul de a asigura accesul direct al vehiculelor de mare tonaj pe şi de pe platforma industrială de nord-est a municipiului fără să mai fie nevoite să traverseze zona de locuinţe din cele două cartiere. 

„Ieşirile spre inelul de centură au reprezentat o prioritate pentru municipalitatea arădeană, iar în acest moment vorbim despre zece ieşiri, care au determinat o diminuare a traficului în interiorul municipiului. Astăzi, s-a finalizat licitaţia pentru a XI-a ieşire, care se va face din strada Cometei spre centură, care va diminua traficul greu din cartierul Micălaca, zona Calul Bălan şi din cartierul Grădişte. Este un semnal că în aceea zonă va exista o dezvoltare economică şi putem spune că diminuarea traficului va face ca Aradul să fie în continuare un oraş liniştit  şi cu un tranzit pe ceea ce înseamnă Centura Municipiului Arad”, declara la vremea respectivă Gheorghe Falcă, primarul de atunci al municipiului.

Mai trebuie spus că valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.628.821 lei. În momentul de față se toarnă stratul de uzură, existând toate premisele ca lucrarea să fie finalizată înainte de termenul prevăzut în contract.

 

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite