Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O eroare legislativă nu permite alegerea unui nou vicepreședinte la CJ Arad

O eroare legislativă nu permite alegerea unui nou vicepreședinte la CJ Arad
Comentează 0

Consiliul Județean Arad ar putea rămâne doar cu un vicepreședinte, până după alegerile locale din 2016. Asta pentru că postul lăsat vacant de către Adrian Țolea, care a preluat atribuțiile președintelui după arestarea lui Nicolae Ioțcu, nu poate fi ocupat din cauza unei erori legislative.

”Din păcate, în noua lege privind administrația publică locală, referitor la alegerea organelor de conducere, legiuitorul a uitat să menționeze un articol care era prezent în vechea lege și care acum este valabil în privința consiliilor locale dar nu și în privința consiliilor județene. Lipsind acel articol, nu avem baza legală pentru alegerea unui nou vicepreședinte”, a declarat, vineri, președintele interimar, Adrian Țolea.

Conducerea instituției a transmis o adresă Ministerului Administrației și Internelor și așteaptă o soluție la această problemă.

”A fost probabil o eroare materială petrecută în Parlamentul României în primăvară, când a fost votată legea. Legiuitorul poate îndrepta eroarea făcută”, a adăugat Țolea.

Dacă Parlamentul nu va aduce modificările necesare la timp și nici MAI nu vine cu o soluție, CJ Arad va rămâne cu un singur vicepreședine, Remus Guțu.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide