Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul ministru al Economiei a fost condamnat pentru furt din avutul obștesc

Liviu Dragnea a schimbat de când a câștigat alegerile doi prim-miniștri și 65 de miniștri.

Noul ministru al Economiei a fost condamnat pentru furt din avutul obștesc
Comentează 0

Patru miniștri au rezistat acestor schimbări, scrie Adevărul: Carmen Dan la Interne, Petre Daea la Agricultură, Teodor Meleșcanu la Externe și Graţiela Gavrilescu, în prezent la Mediu, anterior ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

După remanierea guvernului Dăncilă, noul ministru al Economiei este senatorul PSD Niculae Bădălău.

Acum 30 de ani, acesta a furat saci de grâu dintr-un pătul și i-a vândut. El a fost condamnat pentru furt din avutul obștesc.

Jurnalistul Grigore Cartianu a publicat o parte din sentința dată în 1988.

„În ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Niculae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitînd de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart care serveau masa de prînz a sustras 4 saci cu grîu în greutate de 12 duble dintr-un pătul pe care i-a transportat la locuința inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-6440 proprietatea sorei sale vînzîndu-i acestuia cu suma de 1.200 lei.”

„De menționat că anterior inculpatul Bădălău Niculae mergînd la domiciliul inculpatului Gheorghe Dumitru de la care a cumpărat un curcan cu suma de 400 lei a acceptat rugămintea acestuia din urmă de a-i procura niște grîu pentru păsări de la Baza de recepție Malu Spart unde lucra.”

„Prejudiciul cauzat de inculpatul Bădălău Niculae în sumă de 2.570 lei a fost recuperat integral prin restituirea grîului sustras către partea civilă ICAPA Giurgiu – Baza de recepție Malu Spart.”

„Condamnă pe inculpatul BĂDĂLĂU NICULAE, născut la 8.12.1960 în com. Ogrezeni jud. Giurgiu cu același domiciliu, fiul lui Ilie și Ioana, la 1 an închisoare pentru infracțiunea de furt în paguba avutului obștesc.”

„Dispune să execute pedeapsa aplicată prin muncă productivă fără privare de libertate la aceiași unitate la care este încadrat.”

 

Așadar, Bădălău, pus acum ministrul Economiei, a fost condamnat la locul de muncă, cum se spunea pe vremea lui Ceaușescu.

În CV-ul afișat pe site-ul Senatului României lipsesc informații despre activitatea sa profesională în perioada 1985 – 1997. În schimb, se laudă cu două facultăți, trei masterate și un doctorat.

Pe site-ul Camerei Deputaților, într-un CV postat acum mai bine de zece ani, menționează că a lucrat la ICAPA Giurgiu între 1987 și 1991 ca diriginte de șantier.

El este și autorul lucrărilor: „Motivarea si promovarea personalului în cadrul firmei”, „Rolul strategiilor la nivel de organizație”

Niculae Bădălău a fost deputat între 2004 și 2008 și din 2012 este senator.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite