Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nouă milioane de lei pentru încă 33 de aparate medicale destinate Spitalului Județean

Aparatură medicală de nouă milioane de lei ajunge, în perioada următoare, la Spitalul Județean. Continuă, astfel, investițiile începute de Consiliul Județean Arad pentru modernizarea Spitalului. Aparatura nouă este destinată, de această dată, în special investigațiilor radiologice.

Nouă milioane de lei pentru încă 33 de aparate medicale destinate Spitalului Județean
Comentează 0

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat astăzi cumpărarea unui număr de 33 aparate medicale. Investiția este finanțată de Ministerul Sănătății, Consiliul Județean și Spitalul Județean.

Aparatura medicală care va ajunge la Spitalul Județean în perioada următoare constă în: două aparate RX digital cu două posturi de grafie scopie; două aparate RX digital cu un post de grafie; un ecograf dedicat pacienților copii; trei aparate pentru radiodiagnostic mobil; un ecograf; un turn complet laparoscop, 4 K ultra HD; un ecograf cu elastografie substanță de contrast; o mașină de spălat și dezinfectat pentru două endoscoape; două electrocautere chirugicale; un artroscop cu set complet artroscopie; un tomograf în coerență optică; un ecocardiograf pentru cardiologie; o unitate mobilă la aspirație chirurgicală cu separator de amalgam inclus UPU –Stomatologie; ados - 2 Autism diagnostic – Pediatrie 2 - Compartimentul NPI; un pistol biopsie Magnum reutilizabil – Laborator radiologie și imagistică medicală; un ecograf 2D cu sondă convexă abdominală și sondă vaginală; BIPAP – Pneumologie /Compartimentul CI TBC; patru aparate de ventilație ATI adulți, pentru Terapie Intensivă; trei monitoare pentru funcții vitale pentru Terapie Intensivă;  un ecograf 2 D –Secția Clinică Obstretică Ginecologie;  un microscop rutină cu cameră foto pentru Serviciul de Medicină Legală; un microtom parafină, pentru Serviciul de Medicină Legală; un ventilator neonatologie.

„Consiliul Județean Arad a fost informat de Ministerul Sănătății că ni s-a alocat suma de 7,5 milioane lei pentru achiziționare de aparatură medicală. Consiliul Județean și Spitalul Județean au suplimentat această sumă cu încă 1,5 milioane de lei, astfel că investiția ajunge la nouă milioane de lei. Anul trecut, în 2018, Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului au cumpărat săptămânal câte un aparat medical nou și performant pentru Spitalul Județean. Anul acesta vom depăși această medie și realizăm investiții chiar mai consistente”,  a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite