Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi investiții la Compania de Apă

Compania de Apă Arad a solicitat Consiliului Județean Arad aprobarea Planului de investiții pe anul 2023 aferent activelor aparținând domeniului public județean, aflate în concesiunea companiei.

Noi investiții la Compania de Apă
Comentează 0

Lucrările de investiții pe anul 2023 au fost aprobate deja Consiliul de Administrație, valoarea acestora fiind de 3.825.000 lei, exclusiv TVA, urmând a se realiza din Fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare. Pe lista de investiții au fost incluse: 

• Lucrări pentru sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare: Proiect „Hălmagiu Mărirea capacității de înmagazinare - Rezervor 500 mc”, proiectare, obținere avize și obținere autorizație de construire, în valoare de 225.000 lei, exclusiv TVA;

• „Reabilitare branșamente apă”, 100.000, exclusiv TVA;

• „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă”, în valoare de 3.500.000 lei.

„Prin contractul de finanțare pentru Programul Operațional Infrastructura Mare,  Compania de Apă Arad. este obligată la constituirea, alimentarea și utilizarea Fondului de întreținere, înlocuire și dezvoltare. Județul Arad contribuie la constituirea fondului cu sumele încasate în bugetul județean, constând în dividende primite de la operator, redevența, impozitul pe profit, sumele rezultate din valorificarea mijloacelor fixe virate de companie și penalități plătite de companie. O parte din fond se utilizează pentru lucrări de investiții și reparații asupra bunurilor concesionate de Județul Arad la S.C. Compania de Apă”, a declarat președintele CJA, Iustin Cionca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite