Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „La Ineu se remediază problema apei!”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost astăzi la Ineu, unde se remediază problema apei potabile. În două săptămâni, potrivit reprezentantului Companiei de Apă, se vor remedia și problemele apărute pe rețele, deoarece apa care iese din stație, din punct de vedere biologic, este conformă.

Iustin Cionca: „La Ineu se remediază problema apei!”
Comentează 0

„Avem probleme cu calitatea apei în mai multe zone. În urma discuțiilor cu cei de la Compania de Apă am solicitat să vină la fața locului o comisie pentru a putea rezolva problemele anunțate. S-a ajuns la câteva concluzii, în speță închiderea unor tronsoane însemnate cu inele, pornirea aerării la stația de apă, care nu a mai fost utilizată în ultimii cinci ani, dotarea punctului de lucru Ineu cu un buldoescavator pentru a se putea interveni cât mai rapid, dacă e cazul, cât și spălarea mai des  a tuturor capeților de rețea. Am constatat că apa pleacă din stație fără miros, fără gust și fără impurități. Sperăm că, într-un timp cât mai scurt, fiecare cetățean să beneficieze de apă cu o calitate similară celei care pleacă din stație. Din punct de vedere biologic, toate probele, prelevate, conform legii, prin Direcția de Sănătate Publică, sunt bune”, a declarat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

„Am stabilit împreună cu domnul primar, ca, în următoarele două săptămâni, să remediem și problemele apărute pe rețele, deoarece apa care iese din stație, din punct de vedere biologic, este conformă”, a declarat Vasile Borha, director general adjunct, Compania de Apă Arad.

„În urma numeroaselor plângeri și sesizări ale cetățenilor cu privire la calitatea apei, astăzi s-au verificat toate instalațiile și probele de apă dar și modul de funcționare a stației de epurare Ineu. Stația de Apă Ineu este dată în folosință din anul 2016, fiind realizată cu fonduri europene. La acest control toate probele de apă verificate respectă cerințele și standardele cerute de lege, fiind conformă cu indicatorii admiși. Primarul orașului Ineu a băut apă la fața locului, a verificat gustul, mirosul și culoarea apei fără să identifice nici o problemă. Analizele biologice și chimice ale apei sunt în parametri normali.
Concluziile inspecției de astăzi sunt că problemele pe care cetățenii le invocă, pe bună dreptate, sunt la nivelul conductelor care transportă apa la furnizori. Se vor realiza verificări pe teren, se vor spăla țevile și dacă vor fi identificate probleme, se vor lua măsurile necesare.La Ineu se remediază problema apei!”
,
a concluzionat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite