Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noaptea Cercetătorilor organizată în Arad de UAV

Noaptea Cercetătorilor organizată în Arad de UAV
Comentează 0

Vineri, 29 septembrie, începând de la orele 17.00, Atrium Mall a devenit  în cel mai captivant laborator științific din țară.

În România, anul 2017 a adus cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare.  De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Cercetătorii au dat întâlnire arădenilor la Centru Comercial Atrium Mall (zona Info, lângă lift). Ingineri, exploratori şi inventatori și-au adus cele mai noi decoperiri și invenții într-un loc prietenos unde vizitatorii au fost introduși într-o lume plină de lucruri fascinante, începând cu ora 17.00.

Experimentele din cadrul evenimentului a scos la iveală ingredientele ascunse din băuturile răcoritoare, au transformat cuprul în aur și i-au  convins pe vizitatori că botanica este cu adevărat distractivă.

Toată lumea are două mâini și două picioare dar ce stă la baza mișcărilor oare știm cu toții? Arădenii au avut ocazia să afle cele mai interesante lucruri despre grupele de mușchi și ce este cu adevărat flexibilitatea.

Cum știința are un strop de magie, aceasta a fost adusă de dovleacul pufăitor, licuricii fără sclipici și focul rece. Pe lângă acestea vizitatorii au găsit multe alte invenții ale cercetătorilor locali.

În cadrul evenimentului au fost pregătite pentru copii jocuri educative, care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le stimulează creativitatea și le catalizează curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu au fost nici ei neglijați și au fost antrenați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți au fost pregătite întâlniri cu cercetătorii care le-au dat răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.

Organizatori și parteneri locali: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Atrium Mall, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Pentru mai multe informații vizitați: www.noapteacercetatorilor.eu

 

Galerie foto (64)


Scrie un comentariu

trimite